Olaf Scholz, la bordul unui Eurofighter: Air Defender 23 arată că aliații sunt pregătiți să apere fiecare centimetru al NATO

Olaf Scholz, la bordul unui Eurofighter: Air Defender 23 arată că aliații sunt pregătiți să apere fiecare centimetru al NATO

Manevrele aeriene majore desfășurate în aceste zile de NATO dovedesc puterea şi unitatea Germaniei şi a aliaţilor săi, a apreciat vineri cancelarul german Olaf Scholz în timpul unei vizite la o bază aeriană participantă la operaţiune.

Olaf Scholz, la bordul unui Eurofighter FOTO EPA-EFE

Exerciţiile ar trebui să arate în mod clar oricui „că suntem pregătiţi să apărăm fiecare centimetru al teritoriului nostru”, a spus Scholz de la baza aeriană Jagel, situată la 45 de kilometri de frontiera cu Danemarca.

Air Defender 2023, care implică aproximativ 10.000 de soldaţi şi 250 de avioane din 25 de ţări, este cel mai mare exercițiu aerian desfășurat până acum de NATO. Exercițiul a început luni și va dura încă o săptămână.

În cadrul exerciţiilor, NATO simulează un răspuns la un atac comis de o alianţă estică imaginară asupra portului german Rostock, situat la Marea Baltică.

În timpul vizitei, Olaf Scholz a urcat bordul unui avion de vânătoare Eurofighter.

Potrivit lui Scholz, actuala cooperare din interiorul NATO trimite un „mesaj important” în aceste vremuri, referindu-se la invazia rusă din Ucraina, transmite agenția de presă DPA, preluată de Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?