Olanda: Anchetă a Parchetului în cazul a şapte firme olandeze suspectate de încălcare a sancţiunilor UE impuse Rusiei

Olanda: Anchetă a Parchetului în cazul a şapte firme olandeze suspectate de încălcare a sancţiunilor UE impuse Rusiei

Ministerul Public olandez a anunţat vineri deschiderea unei anchete privind presupusa implicare a şapte companii în construirea unui pod care leagă Rusia de Peninsula Crimeea, încălcând sancţiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană, relatează AFP.

"Autorităţile vamale efectuează o anchetă, sub conducerea Parchetului, privind presupusa implicare a şapte companii din Olanda în construirea unui pod care leagă Rusia de Crimeea", a anunţat Ministerul Public într-un comunicat.

Construcţia podului de 19 kilometri lungime pentru a face legătură între Crimeea şi Rusia occidentală prin strâmtoarea Kerci este un proiect colosal şi controversat. Inaugurarea podului este planificată pentru decembrie 2018.

Rusia a anexat în martie 2014 peninsula ucraineană Crimeea după venirea la putere la Kiev a autorităţilor pro-occidentale şi îndepărtarea fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici.

Acest pod constituie o încălcare a integrităţii teritoriale a Ucrainei, potrivit Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care consideră ilegală anexarea Peninsulei Crimeea. Furnizarea de piese sau de servicii este interzisă în baza reglementării sancţiunilor economice impuse Moscovei, a indicat Parchetul olandez.

"Furnizarea de bunuri sau servicii care încalcă sancţiunile europene aduce atingere legilor internaţionale. Acest lucru este grav, motiv pentru care autorităţile olandeze se opun", a explicat sursa citată.

Cele şapte companii olandeze implicate în acest caz ''au furnizat servicii pentru construirea podului, maşini, piese şi instalaţii, precum şi servicii pentru întreţinerea maşinilor deja instalate", a declarat Parchetul.

Cele şapte companii olandeze şi managerii acestora sunt consideraţi suspecţi în această anchetă judiciară care vizează perioada cuprinsă între noiembrie 2015 şi toamna anului 2017.AGERPRES/( AS - autor: Violeta Gheorghe, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

5 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși