Olanda: Hackerul care a accesat contul de Twitter al lui Trump nu va fi urmărit penal

Olanda: Hackerul care a accesat contul de Twitter al lui Trump nu va fi urmărit penal

Parchetul olandez a concluzionat că hackerul olandez care a accesat contul de Twitter al preşedintelui american Donald Trump în octombrie nu este 'pasibil de urmărire penală', transmite AFP, citând un comunicat al Ministerul Public.

'Aceasta este concluzia Ministerului Public după o anchetă a echipei de infracţiuni de tehnologie de vârf a poliţiei naţionale', se precizează într-un comunicat emis miercuri.

Olandezul Victor Gevers, în vârstă de 44 de ani, al cărui nume a fost dezvăluit de presa din ţara sa, a reuşit să descopere parola contului lui Trump, afirmă parchetul, care îl prezintă drept un 'hacker etic'.

'După ce a reuşit să se conecteze, olandezul a încercat să intre în contact cu autorităţile americane spre a le semnala vulnerabilitatea' accesului la contul preşedintelui, arată parchetul.
'Astfel, el s-a identificat şi le-a da sfaturi spre a corecta această vulnerabilitate', adaugă sursa citată.

Bărbatul a declarat apoi poliţiei olandeze că a vrut să verifice cât de vulnerabilă era parola lui Trump, dorind să evite o piratare a contului exact înainte de alegeri, date fiind 'mizele importante', indică parchetul.

Casa Albă negase conectarea hackerului, în vreme ce Twitter a indicat că nu deţinea probe ale unei deschideri de sesiune din exterior.

'În Olanda, piratarea este pasibilă de urmărire penală', aminteşte Ministerul Public, explicând astfel de ce a fost deschisă o anchetă în privinţa hackerului.

Cu toate acestea, parchetul consideră că, în aceste 'condiţii speciale', nu se impune urmărirea penală.

Potrivit autorităţilor olandeze, hackerul a accesat într-adevăr contul de Twitter al lui Donald Trump, dar 'respectând criterii dezvoltate de jurisprudenţă' şi care fac din el 'un hacker etic'. În plus, el nu a postat twittere dându-se drept preşedintele american.

'Autorităţile americane au fost informate' despre rezultatele anchetei din Olanda, încheie Ministerul Public.

Victor Gevers şi-a povestit aventura într-un interviu publicat la 22 octombrie de publicaţia lunară Vrij Nederland.

El a spus că încercase mai multe parole, precum 'MakeAmericaGreatAgain', înainte de a introduce 'maga2020', forma contractată a sloganului lui Donald Trump şi care i-a dat acces la cont, după cum a relatat în interviu.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina