Olanda: Premierul olandez Mark Rutte denunţă o postare de prost gust a omologului sloven Janez Jansa

Olanda: Premierul olandez Mark Rutte denunţă o postare de prost gust a omologului sloven Janez Jansa

Premierul olandez Mark Rutte l-a atacat joi pe omologul său sloven Janez Jansa pentru o postare pe Twitter pe care a calificat-o ca fiind de "prost gust" pentru că invoca o teorie a conspiraţiei fără temei şi l-a convocat pe ambasadorul Sloveniei la Haga, informează AFP.



Premierul sloven Janez Jansa, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a postat pe Twitter o fotografie în care apar mai mulţi europarlamentari olandezi pe care i-a calificat ca fiind "marionete" ale bogatului om de afaceri George Soros.

"Tweet-ul de prost gust al lui Janez Jansa despre europarlamentari. Îl condamn în termenii cei mai fermi", a scris pe Twitter Mark Rutte.

"Guvernul tocmai a transmis acelaşi sentiment ambasadorului sloven la Haga", a adăugat premierul Rutte, care a avut recent o serie de dezacorduri cu lideri din Europa Centrală.

O delegaţie a Parlamentului European, din care face parte şi olandeza Sophie in 't Veld, s-a deplasat în Slovenia pentru a discuta despre îngrijorările legate de libertatea presei şi de statul de drept.

În fotografia publicată de premierul sloven Jansa, George Soros - o figură detestată de teoreticienii conspiraţiei de extremă dreapta şi de antisemiţii europeni - apărea alături de mai mulţi europarlamentari. Printre ei se afla şi Hans van Baalen, membru al partidului VVD al premierului olandez Mark Rutte, care a murit în luna aprilie la vârsta de 60 de ani.

Postarea lui Jansa pare să fi fost ştearsă în cursul serii de joi.

Cu toate acestea, prim-ministrul Sloveniei a postat o serie de tweet-uri adresate omologului său olandez, cu referire în special la asasinarea din iulie, la Amsterdam, a jurnalistului specializat în dosare penale, Peter R. De Vries.

"Ei bine, Mark, nu pierde timpul cu ambasadorii şi cu libertatea presei în Slovenia. Cu Sophie in 't Veld, protejaţi-vă jurnaliştii de crimele din stradă ", a scris Jansa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”