Olanda/Covid-19: Evenimentele cu public de peste 100 de persoane au fost interzise, dar şcolile rămân deschise

Olanda/Covid-19: Evenimentele cu public de peste 100 de persoane au fost interzise, dar şcolile rămân deschise

Guvernul olandez a anunţat joi interzicerea evenimentelor cu public de peste 100 de persoane, în răspuns la epidemia cu noul coronavirus Covid-19, şi le-a cerut persoanelor cu probleme respiratorii să rămână acasă, transmite Reuters.

Premierul olandez Mark Rutte a făcut totodată apel ca angajaţii să lucreze de acasă în măsura în care lucrul de acasă este posibil şi companiile să aplice lucrul în ture pentru a reduce nivelul de răspândire a infecţiilor.

În acelaşi timp însă, şcolile din Olanda vor rămâne deschise, deocamdată, a menţionat el.

"Închiderea şcolilor ar contribui foarte puţin la combaterea crizei", a afirmat Rutte, deoarece rata de contaminare în sistemul de învăţământ este scăzută.

Premierul olandez a explicat că se are în vedere o abordare echilibrată, vizând un impact cât mai mic asupra vieţii publice, în paralel cu reducerea riscului pentru categoriile vulnerabile.

Persoanele în vârstă din Olanda sunt sfătuite să evite reuniunile şi transportul public, universităţilor li s-a cerut să ţină cursuri online acolo unde este posibil, iar personalul medical a fost instruit să nu călătorească în străinătate.

"Un obiectiv important al abordării progresive este de a preveni un vârf al contaminărilor care să ducă la situaţia în care spitalele să fie depăşite", a mai spus Rutte.

Măsurile anunţate urmează să rămână în vigoare cel puţin până pe 31 martie.


Responsabilii din domeniul sănătăţii au indicat mai devreme că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Olanda a crescut joi cu 22%, ajungând la 614 în ţara cu 17 milioane de locuitori. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale