Olguța Vasilescu către protestatarii din administrație: Legea salarizării unitare va fi așa cum a fost prezentată

Olguța Vasilescu către protestatarii din administrație: Legea salarizării unitare va fi așa cum a fost prezentată

Legea salarizării unitare, cel puțin în partea de administrație, va fi exact așa cum a fost ea prezentată, a declarat luni, la Parlament, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, referindu-se la protestele din acest domeniu.

"Dreptul la grevă este un drept constituțional. Pot să facă grevă. Eu vă spun că este o decizie politică, pe care am luat-o în coaliție, și Legea salarizării unitare, cel puțin în partea de administrație, va fi exact așa cum a fost ea prezentată. Nu lipsește nicio grilă, pentru că este un nomenclator acolo — există un minim care este salariul minim pe economie și există un maxim care este indemnizația viceprimarului. După, este un nomenclator de funcții, în funcție de bugetul pe care îl au cei din administrație, vor putea să facă grila de salarizare. Este inutil să precizăm că, dacă în Consiliul Local sau în Consiliul Județean stabilesc tot bugetul pentru localitate, de ce nu ar putea să stabilească și salarizarea?", a declarat Lia Olguța Vasilescu, întrebată despre protestele din administrația publică centrală și locală în semn de nemulțumire față de proiectul Legii salarizării unitare, proteste care vor continua și marți la București, în fața Palatului Parlamentului.

Potrivit ministrului, nu poate fi o persoană care să facă vreun exces sau să nedreptățească pe cineva atât timp cât în consiliile locale și județene există reprezentanți ai tuturor partidelor politice — consilieri — care aprobă nivelul de salarizare, așa cum aprobă de altfel toate investițiile din localitatea respectivă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia