Oligarhii RUŞI o duc mai bine ca niciodată

Oligarhii RUŞI o duc mai bine ca niciodată

Pe primul loc, miliardarul Usmanov

Dintre aceştia, pe primele cinci poziţii în topul miliardarilor se află în ordine Alişer Usmanov, a cărui avere a stagnat din martie la 18,3 miliarde de dolari, Viktor Vekselberg cu 14,9 miliarde dolari (-2%), Mihail Fridman, cu 14,4 miliarde dolari, în stagnare, Leonid Mikhelson, cu 14,4 miliarde dolari (+13%) şi Vladimir Potanin, cu 14,3 miliarde dolari (+9%), potrivit Mediafax, care citează compania de cercetare Wealth-X.

Conflictul din Ucraina şi-a pus totuşi amprenta asupra unora dintre averi. Astfel, trei dintre magnaţi, respectiv Ghenadi Timcenko, German Khan şi Viktor Vekselberg, au pierdut în total 1,8 miliarde de dolari, respectiv 5% din averile lor cumulate, din martie şi până la jumătatea lunii august.

Cel mai mare perdant este Timcenko, proprietarul companiei de investiţii Volga Group, a cărui avere s-a redus cu 8% de la agravarea tensiunilor din Ucraina. Timcenko a pierdut 1 miliard de dolari din martie şi până la jumătatea lunii august, în prezent având o avere personală netă de 12,2 miliarde de dolari.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990