Oligarhul rus Konstantin Malofeev, vizat de o tentativă de asasinare: Pe cine acuză FSB

Oligarhul rus Konstantin Malofeev, vizat de o tentativă de asasinare: Pe cine acuză FSB

Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) susține că a dejucat o tentativă de asasinare a miliardarului Konstantin Malofeev, supranumit „Oligarhul ortodox”.

Konstantin Malofeev FOTO Arhivă

FSB a catalogat tentativa de asasinare a lui Malofeev drept un „act de terorism”. Potrivit FSB, acest act „ar fi trebuit să fie executat prin detonarea unui dispozitiv exploziv artizanal plasat sub maşina” miliardarului rus, un susținător al regimului Putin și al războiului din Ucraina.

FSB afirmă că un complot similar de „sabotaj şi de act terorist” a fost utilizat în asasinarea Dariei Dughina, fiica filosofului ultraconservator rus Aleksandr Dughin.

Potrivit FSB, organizatorul tentativei de asasinare a lui Malofeev este „fondatorul şi unul dintre liderii aşa-numitului Corp al voluntarilor ruşi”. Acesta din urmă ar locui în Ucraina și ar acționa sub controlul Serviciului ucrainean de Securitate (SBU), susține FSB.

Corpul voluntarilor ruși a intrat recent în atenția presei în legătură cu revendicarea unor atacuri în regiunea Briansk, situată la granița cu Ucraina.

Fondatorul acestui grup este Denis Kapustin, un moscovit născut 1984 și cunoscut sub pseudonimul Denis Nikitin.

Potrivit FSB, Kapustin a organizat şi participat direct la atacurile din regiunea Briansk, lansate pe 2 martie.

Anchetatorii ruşi au deschis un dosar penal pe numele lui Kapustin pentru un atentat la viaţa lui Malofeev.

Publicaţia independentă rusă Meduza relatează despre grupul Corpul voluntarilor ruşi că a fost infiltrat puternic de serviciile secrete ruse încă de la înființarea sa.

La rândul său, Konstantin Malofeev, în vârstă de 48 de ani, a declarat că a scăpat teafăr și nevătămat în urma unei tentative de asasinare.

Konstantin Malofeev este un sponsor al agresiunii militare ruse din Ucraina. Din cauza acestor activități, a fost plasat pe listele de sancțiuni ale Statelor Unite și Uniunii Europene. În plus, oligarul rus este anchetat în Statele Unite pentru ocolirea sancţiunilor impuse în legătură cu anexarea peninsulei Crimeea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...