Oligarhul rus, Roman Abramovici, prezent la semnarea acordului pentru cereale dintre Ucraina şi Rusia

Oligarhul rus, Roman Abramovici, prezent la semnarea acordului pentru cereale dintre Ucraina şi Rusia

Semnarea documentului care deblochează circuitul cerealelor în Marea Neagră este văzută, totodată, ca o tentativă spre reaprinderea tratativelor de pace dintre Ucraina şi Federaţia Rusă. Potrivit Mediafax , oligarhul rus, Roman Abramovici a fost printre persoanele care au participat.

„Am spus deja că acest război nu va avea nici învingători, nici învinşi, singurul învins va fi lumea, efectul războiului va avea repercusiuni asupra întregii planete. Sperăm că o licărire de pace se va redeschide odată cu acest acord”, a spus preşedintele turc Erdogan la semnarea acordului de grâu.

Văzut ca un apropiat al lui Putin, Abramovici a fost grav afectat de sancţiunile aplicate de UE. Magnatul a fost alungat din Marea Britanie, fiind nevoit să vândă clubul de fotbal Chelsea Londra.

Rusia şi Turcia au ajuns la un acord privind reluarea exporturilor de cereale ucrainene prin porturile de la Marea Neagră, a anunţat vineri secretarul general al ONU, Antonio Guterres. Acordul a fost semnat la Istanbul de Ucraina şi Rusia cu ONU şi Turcia şi priveşte exportul a circa 20 de milioane de tone de cereale ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”