Olimpiada care l-a marcat pe Ion Țiriac: „A fost unul dintre cele mai mari dezastre”

Olimpiada care l-a marcat pe Ion Țiriac: „A fost unul dintre cele mai mari dezastre”

Ion Țiriac (83 de ani), unul dintre cei mai mari foști sportivi din istoria României, a mărturisit într-un interviu pentru Gazeta Sporturilo r că cea mai mare dezamăgire ca sportiv o reprezintă imposibilitatea de a participa la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1960, din Squaw Valley (SUA).

Ion Țiarc a mărturisit care este cel mia are regret al său ca sportiv

Ion Țiriac a făcut parte, între anii 1958 și 1964, din echipa de hochei pe gheață a României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Innsbruck și la Campionatul Mondial.

Marele său regret este că a ratat participarea la ediția din anul 1960 a Jocurilor Olimpice de Iarnă, concurs pe care delegația României l-a boicotat.

Țiriac a relatat cum s-a întâmplat și contextul politic în care a avut loc acest eveniment: „În momentul respectiv, eram în echipa națională de hochei pe gheață, ne pregăteam pentru Jocurile Olimpice (n.r. - de iarnă) din Squaw Valley. Și trei ani de zile, ba la Bâlea , ba la Tușnad, ba la 2.000 de metri, ba la -35°C, cu trei antrenamente pe zi, inclusiv noaptea, ca să fim la ora Statelor Unite...

Cu o săptămână înainte, ni s-a comunicat că trebuie să boicotăm. Noi nu voiam să boicotăm nimic, dar asta a fost decizia pe vremea aia. Nu exista tocmeală dacă asta era decizia.

De ce? Pentru că Germania Democrată nu fusese admisă la acele Jocuri, ci doar Germania Federală, iar tot Blocul de Est s-a supărat și n-a mai mers. A fost unul dintre cele mai mari dezastre, dacă nu cel mai mare, al carierei mele de sportiv”, a povestit Ion Țiriac, în interviul acordat Gazetei Sporturilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina