Olimpice: Organizatorii JO de la Tokyo dezmint discuţiile privind anularea competiţiei

Olimpice: Organizatorii JO de la Tokyo dezmint discuţiile privind anularea competiţiei

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au dezminţit informaţiile referitoare la desfăşurarea unor discuţii, în luna februarie, pe tema unei eventuale anulări a competiţiei prevăzute în această vară, după amânarea sa cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus, precizează AFP.

Într-un discurs ţinut personalului Tokyo-2020, directorul general al Comitetului de organizare, Toshiro Muto, a calificat drept "informaţii false" speculaţiile din mass-media japoneză, conform cărora soarta JO urmează să fie discutată împreună cu responsabilii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), în cursul lunii viitoare.

"Atunci când acest gen de informaţii ies la suprafaţă anumiţi oameni se pot simţi îngrijoraţi. Vreau să spun că noi nu gândim deloc în acest mod şi că aceste articole sunt false", a declarat Muto.

Acesta a comentat, totodată, rezultatele unui sondaj publicat duminică şi care a raportat o nouă scădere a susţinerii publicului japonez faţă de Jocuri. Conform datelor furnizate de agenţia Kyodo, 45% dintre japonezi au cerut amânarea Jocurilor pentru a doua oară, iar 35% au declarat că sunt în favoarea unei anulări directe a competiţiei.

Oficialul nipon a încercat să dea o influenţă pozitivă acestui sondaj. "Numărul persoanelor care cer amânarea Jocurilor a crescut foarte mult, dar înseamnă că aceşti oameni doresc în continuare ca Jocurile să se desfăşoare" a spus Muto.

"Desigur, pentru ca acestea să aibă loc, trebuie să ne asigurăm că avem Jocuri sigure, cu măsuri împotriva virusului. Dacă gândeşti în acest mod, cred cu adevărat că oamenii se vor alătura din ce în ce mai mult acestei idei", a adăugat el.

Fostul mare canotor britanic Matthew Pinsent a cerut luni ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie reprogramate în 2024, Jocurile de la Paris să aibă loc în 2028, iar cele de la Los Angeles în 2032.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…