Olt: Aproximativ 1.500 de consumatori fără curent electric, din cauza vântului

Olt: Aproximativ 1.500 de consumatori fără curent electric, din cauza vântului

Aproximativ 1.500 de consumatori din mai multe localități din județul Olt au fost afectați duminică de întreruperi de energie electrică din cauza vântului puternic, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Alin Băsășteanu.

Acesta a precizat că duminică, din cauza vântului puternic, în județ au fost afectate rețele de distribuție a energiei electrice, au fost smulse elemente din acoperișurile unor clădiri și au fost doborâți copaci.

Potrivit lui Băsășteanu, probleme în alimentarea cu energie electrică au fost la consumatori din localitățile Baldovinești, Voineasa, Traian, Fărcașele, Găneasa, Vișina, Bucinișu și Teslui. Echipe ale distribuitorului de energie intervin pentru remedierea problemelor.

Pompierii ISU Olt au intervenit duminică împreună cu echipaje de polițiști, cu serviciile voluntare pentru situații de urgență și cu echipaje de la drumurile naționale la:

* Balș — pentru degajarea unui arbore prăbușit pe o mașină, elemente de acoperiș căzute pe clădirea unei centrale termice

* Slatina — pentru degajarea unui panou publicitar căzut pe un automobil, îndepărtarea unor acoperișuri de bloc smulse de vânt

* Caracal — îndepărtarea unui copac căzut pe stradă; un acoperiș de bloc a fost smuls de vânt.

Echipajele ISU au mai intervenit și pe DN 54, între localitățile Vișina și Brastavățu, pentru degajarea unui copac de pe carosabil, în timpul intervenției circulația rutieră fiind posibilă pe un sens.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt a mai precizat că nu s-au înregistrat victime. Județul Olt s-a aflat duminică sub atenționare Cod galben de vânt.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”