Olt: 9 angajaţi ai Spitalului Caracal, testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2

Olt: 9 angajaţi ai Spitalului Caracal, testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2

Nouă angajaţi ai Spitalului Municipal Caracal au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, ei fiind printre cele 27 de cazuri noi de infectare raportate marţi, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Printre cazurile de infectare cu noul coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore mai sunt: un angajat al Spitalului Orăşenesc Corabia; un angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt; doi elevi (un elev al Colegiului Naţional "Ion Minulescu" din Slatina şi un elev de la Şcoala Nr. 7 Caracal).

La Spitalul Caracal, săptămâna trecută, au fost confirmate două cazuri de COVID-19 în rândul salariaţilor.

DSP Olt a informat marţi că în municipiul Caracal şi în comunele Cezieni şi Perieţi rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni este de peste 1,5 la 1.000 de locuitori.

Pentru limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, DSP Olt a înaintat spre analiză Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă un plan de măsuri ce vor fi discutate într-o şedinţă ce va avea loc miercuri.

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a precizat marţi, pentru AGERPRES, că CJSU se va întruni în prima parte a zilei de miercuri şi va discuta situaţia din localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 de peste 1,5 la 1.000 de locuitori, precum şi măsurile ce vor fi luate pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus în respectivele localităţi.

În judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost confirmate 2.007 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, 1.002 persoane fiind vindecate, 67 de persoane au decedat, 114 sunt în prezent internate în spitale iar celelalte fie au refuzat internarea, fie au fost externate la cerere.

În secţiile ATI din judeţul Olt sunt internate în prezent 14 persoane confirmate cu COVID-19, ceea ce înseamnă că mai mult de o treime din cele 29 de paturi din ATI sunt ocupate de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

5 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul