Olt: Activitate suspendată la secţiile Nefrologie şi Oncologie de la SJU Slatina, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2

Olt: Activitate suspendată la secţiile Nefrologie şi Oncologie de la SJU Slatina, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2

Activitatea în secţiile Nefrologie şi Oncologie de la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost suspendată şi se asigură numai urgenţele, din cauza infectărilor cu noul coronavirus în rândul personalului medical, din acelaşi motiv fiind afectată şi activitatea în secţia Neurologie care funcţionează la capacitate mai redusă, potrivit managerului unităţii medicale, Dan Stana.

Managerul SJU Slatina a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că din această săptămână a fost reluată activitatea la ORL, după două săptămâni de suspendare din cauza infectării personalului medical.

"Astăzi am deschis secţia ORL, pentru că a trecut perioada de 14 zile, mai avem (activitatea suspendată n.r.) la secţia Nefrologie şi secţia Oncologie. Linii de gardă funcţionează pentru cazurile urgente. Secţia Neurologie este tot la capacitate redusă", a spus managerul SJU Slatina.

Un nou caz de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul angajaţilor SJU Slatina a fost raportat miercuri, iar în ziua precedentă au fost înregistrate alte patru cazuri.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, în judeţ de la începutul pandemiei au fost confirmate 7.463 cazuri de infectare cu noul coronavirus, miercuri fiind înregistrate 27 de cazuri noi.

În spitalele din judeţul Olt erau internaţi miercuri 175 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 24 în secţiile ATI. Au fost declarate vindecate 5.959 dintre persoanele infectate, iar 173 de persoane au decedat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”