Olt: Arest preventiv pentru șoferul care a provocat un accident mortal în prima zi de Paște

Olt: Arest preventiv pentru șoferul care a provocat un accident mortal în prima zi de Paște

Magistrații Judecătoriei Corabia au dispus luni arestarea preventivă a șoferului care a provocat, în prima zi de Paști, la Vișina, un accident rutier în urma căruia o persoană a murit și 10 au fost rănite, conform portalului instanței.

Bărbatul a fost reținut duminică și este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a solicitat luni arestarea preventivă a conducătorului auto, iar judecătorii au admis solicitarea procurorilor. Soluția pronunțată la Corabia poate fi contestată în termen de 48 de ore.

"Admite propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia, în dosarul de urmărire penală nr. 349/P/2017. (...) dispune arestarea preventivă a inculpatului Mocanu Ionuț Valentin, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, (...) pentru o durată de 30 de zile de la data de 17.04.2017 până la data de 16.05.2017 inclusiv", se precizează în soluția dată luni, în camera de consiliu, de Judecătoria Corabia.

În dimineața zilei de 16 aprilie, în jurul orei 4,30, în comuna Vișina, la intersecția DJ 604 cu DN 54, s-a produs un accident rutier în urma căruia un bărbat de 49 de ani a murit și 10 persoane (șapte bărbați și trei femei) au fost rănite și transportate la spital pentru îngrijiri medicale și investigații.

În accidentul rutier de la Vișina au fost implicate două autoturisme — o mașină Dacia Logan și un VW Golf — în care se aflau 11 persoane, iar trei dintre acestea au rămas încarcerate și a fost necesară intervenția unui echipaj de descarcerare de la ISU Olt.

"Un bărbat de 29 ani, care conducea un autoturism pe DJ 604, la Vișina, la intersecția cu DN 54 nu a respectat indicatorul 'oprire' și a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani. Conducătorul auto în vârstă de 29 ani avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celălalt conducător auto nu consumase alcool. În mașina condusă de bărbatul care consumase alcool se aflau șase pasageri", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

Persoana care a decedat era pasager în mașina condusă de tânărul de 21 de ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…