Olt: Brad de 12 metri, din Italia, plantat la Caracal pentru a fi împodobit de sărbători

Olt: Brad de 12 metri, din Italia, plantat la Caracal pentru a fi împodobit de sărbători

Administrația din Caracal a achiziționat pentru a fi împodobit de Crăciun în centrul municipiului un brad natural înalt de 12 metri, cu rădăcini și balot de pământ, adus din Italia, la baza acestei decizii fiind motive economice și ecologice, potrivit viceprimarului municipiului Caracal, Octavian Stănescu.

Acesta a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că bradul a costat aproximativ 15.000 lei, sumă în care au fost incluse și cheltuielile de transport și cele cu plantarea, iar inițiativa a fost a primarului orașului, Liviu Radu, care decis să renunțe la cumpărarea brazilor naturali tăiați pentru a fi împodobiți de Crăciun cum s-a procedat în alți ani dar și reducerea cheltuielilor ce se fac în fiecare an pentru pregătirea orașului de sărbători.

"Bradul plantat acum sperăm să reziste mulți ani de acum încolo, este frumos, va fi și mai frumos după ce va împodobit. Nu vom mai cheltui alte fonduri în anii următori pentru bradul de sărbători din centrul orașului și nu s-a tăiat un copac, legal sau ilegal, care după sărbători să fie aruncat", a argumentat viceprimarul.

Bradul din centrul municipiului Caracal are o înălțime de 12 metri, este din specia Abies Nordmanniana (cu o coroană bogată și ace late de culoare verde închis) și a fost adus din Italia de o firmă specializată. În țară nu a fost găsit un asemenea conifer care să poată fi replantat.

"Bradul a fost adus din Italia, pentru că în România nu a fost găsit unul așa de frumos și rezistent, cu rădăcini, care să poată fi replantat. La Caracal, pentru Crăciun nu vor mai fi cumpărați alți brazi de către municipalitate, nici artificiali, nici naturali. Acesta mare a fost deja plantat pe platoul din fața sediului primăriei și mai sunt în oraș și vor fi împodobiți brazi naturali, de dimensiuni mai mici, plantați în anii anteriori", a spus Octavian Stănescu.

Primăria Caracal nu va cheltuieli anul acesta pentru achiziția de podoabe luminoase pentru că vor fi folosite cele din anii anteriori, în schimb vor fi organizate spectacole de Crăciun și anul Nou iar copii vor primi daruri de la Moș Crăciun ce se va plimba pe străzile orașului în a doua parte a lunii decembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Valori” în Anglia / Ce a pățit un fost polițist englez când trei românași au vrut să-i cumpere mașina

2 Crimă în mediul interlop / Didilă Foreman, șeful clanului Gruia, și-a ucis ginerele de Dragobete. I-a dat cuțite…

3 Povestea lui Elon Musk, geniul din suburbiile Pretoriei, care și-a făcut companie spațială ca să se mute pe Ma…

4 Așa o fi?

5 Gabriel Diaconu, afirmații dure despre pandemie şi şmecheria financiară: Marea minciună este că vaccinarea va …