Olt: CL Slatina a decis să-i retragă titlul de Cetăţean de onoare caricaturistului Ştefan Popa Popa's

Consilierii locali din Slatina au hotărât marţi să-i retragă titlul de Cetăţean de onoare al Slatinei caricaturistului Ştefan Popa Popa's, ei aprobând în acest sens un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Emil Moţ.

Decizia de retragere a titlului de Cetăţean de onoare lui Ştefan Popa Popa's a fost motivată, în referatul proiectului, "prin faptul că la emisiunea 'Convergenţă', difuzată la postul local de televiziune Tele Europa Nova Timişoara, a avut loc un schimb de replici între caricaturistul Ştefan Popa Popa's, invitat la această emisiune, şi moderatorul emisiunii, artistul adresând jigniri cetăţenilor pe criterii etnice şi regionale, fapte dovedite în mass-media locală şi naţională, aducând un prejudiciu de imagine tuturor locuitorilor din regiunea Oltenia şi, implicit, locuitorilor municipiului Slatina".

La momentul iniţierii demersurilor pentru retragerea distincţiei, primarul Emil Moţ s-a referit la derapaje şi greşeli şi i-a recomandat lui Ştefan Popa Popa's să-şi ceară scuze.

"Constat cu foarte mare regret că anumite personalităţi ajung să derapeze mult în discursul public, gândesc în clişee şi preferă să gafeze decât să îşi recunoască o greşeală. De aceea, am ales să le solicit colegilor din Consiliul Local să-i retragă calitatea şi demnitatea de cetăţean de onoare al oraşului Slatina domnului Ştefan Popa Popa's pentru lucrurile grave pe care le-a spus la adresa oltenilor. Domnule Popa's, nu meritaţi niciun fel de recunoştinţă din partea oraşului nostru şi în numele slătinenilor vă recomand să vă cereţi scuze public! Mândru că sunt slătinean, mândru că sunt oltean!", a spus primarul municipiului Slatina.

Caricaturistul Ştefan Popa Popa's, invitat într-o emisiune la un post de televiziune la Timişoara, a făcut mai multe afirmaţii considerate jignitoare la adresa oltenilor.

Ştefan Popa Popa's a fost prezent frecvent la Slatina, la Festivalul de Umor "Oltenii şi restu' lumii", la invitaţia organizatorilor.

În anul 1999, caricaturistul Ştefan Popa Popa's a primit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Slatina.

Caricaturistul a rămas marţi şi fără titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin, din cauza aceloraşi declaraţii la adresa oltenilor, considerate defăimătoare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze