Olt: Doi angajaţi din centrele de îngrijire şi asistenţă - confirmaţi cu coronavirus

Olt: Doi angajaţi din centrele de îngrijire şi asistenţă - confirmaţi cu coronavirus

Doi angajaţi de la centre de îngrijire şi asistenţă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt au fost confirmaţi cu coronavirus, urmând să fie efectuată retestarea pentru toţi rezidenţii şi personalul din respectivele unităţi.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, una dintre angajatele din centrele de îngrijire infectată cu coronavirus a fost testată pe 24 aprilie, la finalul perioadei de izolare în centru, iar a doua pe 25 aprilie, la începutul perioadei de izolare, rezultatele testelor fiind primite pe 1 şi pe 2 mai 2020.

DSP Olt a precizat că la o persoană se suspicionează infecţia pe perioada de autoizolare în centru (persoana testată la sfârşitul perioadei de izolare 24.04.2020, cu rezultat pozitiv primit în data de 01.05.202), iar la cealaltă persoană se suspicionează că a intrat ca infectat, la începutul perioadei de izolare în centrul de îngrijire (infecţia s-a produs în afara obiectivului; persoana a fost testată la intrare în izolare - 25.04.2020, cu rezultat pozitiv primit în data de 02.05.2020).

Încă un caz de infecţie cu coronavirus s-a înregistrat la un angajat al unei fabrici de confecţii textile din Caracal, precum şi un caz de COVID-19 la un contact al unui caz confirmat la nivelul fabricii respective.

Conform aceleiaşi surse, în judeţul Olt au fost confirmate duminică patru cazuri de infectare cu coronavirus (doi angajaţi la centre de îngrijire şi asistenţă, un angajat la fabrica de confecţii şi o persoană contact al caz confirmat la nivelul fabricii), trei dintre persoanele contaminate fiind asimptomatice şi una prezentând simptome moderate de boală.

O femeie în vârstă de 54 de ani din judeţul Olt, diagnosticată cu COVID-19 pe 23 aprilie, a decedat duminică la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova. Femeia a fost internată pe 21 aprilie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în secţia ATI, în stare generală gravă, apoi a fost transferată la spitalul din Craiova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...