Olt. Doi şoferi de TIR care au fost la Milano, plasaţi în carantină

Olt. Doi şoferi de TIR care au fost la Milano, plasaţi în carantină

Doi şoferi de TIR care transportau mărfuri neperisabile şi s-au deplasat pe ruta Torino-Milano-România, intrând în ţară prin vama Nădlac pe 9 martie, au fost plasaţi în carantină, a anunţat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Potrivit unei informări a DSP Olt, cei doi şoferi de TIR au staţionat la Milano mai mult de 48 de ore. În prezent, TIR-ul cu marfă este staţionat într-o parcare păzită din Slatina, iar cei doi şoferi au fost plasaţi în carantină.

"În data de 10.03.2020, DSP Bacău ne-a comunicat că pe raza municipiului Slatina, judeţul Olt, se află două persoane, transportatori de mărfuri neperisabile (paleţi-băuturi alcoolice, fier) care s-au deplasat din Torino - Milano în România, cu intrare prin vama Nădlac, în data de 9.03.2020, ora 18,00. Din anchetă am constatat că cele două persoane au staţionat la Milano mai mult de 48 de ore. La această dată tirul cu marfă se află într-o parcare păzită din Slatina. Având în vedere că timpul de staţionare în Milano a fost mai mare de 48 de ore, DSP Olt a propus Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă măsura carantinării şi această măsură a fost aplicată", se arată în informarea DSP Olt.

Cei doi şoferi de TIR plasaţi în carantină nu prezintă semne specifice bolii. Lor li s-au prelevat probe pentru a fi testaţi pentru coronavirus, iar peste 12 zile vor fi retestaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

3 Citiți și judecați voi...

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Așa o fi?