Olt: Dosar penal in rem pentru neîndeplinirea îndatoririlor de servicu, în cazul vagoanelor deraiate

Olt: Dosar penal in rem pentru neîndeplinirea îndatoririlor de servicu, în cazul vagoanelor deraiate

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a înregistrat, miercuri, un dosar penal în care se fac cercetări in rem (pentru faptă), pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu ori îndeplinirea defectuoasă a îndatoririlor de serviciu, în cazul vagoanelor cu cereale care au deraiat în urmă cu trei zile pe linia ferată dintre Fărcaşele şi Drăgăneşti-Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Diana Cazacu, este vorba de o sesizare din oficiu, iar cercetările au început imediat după ce vagoanele de marfă au deraiat. Faptele pentru care se fac cercetări în acest dosar, infracţiuni la regimul circulaţiei pe căile ferate, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Circulaţia feroviară pe secţia CF Bucureşti - Craiova a fost închisă luni, 17 februarie 2020, după ce 13 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între staţiile Fărcaşele - Drăgăneşti Olt, acest accident feroviar fiind anchetat de o comisie mixtă Procuratură/Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

Vagoanele deraiate făceau parte dintr-un tren privat de marfă având în componenţă 37 de vagoane încărcate cu cereale. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”