Olt: Dosar penal in rem pentru neîndeplinirea îndatoririlor de servicu, în cazul vagoanelor deraiate

Olt: Dosar penal in rem pentru neîndeplinirea îndatoririlor de servicu, în cazul vagoanelor deraiate

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a înregistrat, miercuri, un dosar penal în care se fac cercetări in rem (pentru faptă), pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu ori îndeplinirea defectuoasă a îndatoririlor de serviciu, în cazul vagoanelor cu cereale care au deraiat în urmă cu trei zile pe linia ferată dintre Fărcaşele şi Drăgăneşti-Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Diana Cazacu, este vorba de o sesizare din oficiu, iar cercetările au început imediat după ce vagoanele de marfă au deraiat. Faptele pentru care se fac cercetări în acest dosar, infracţiuni la regimul circulaţiei pe căile ferate, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Circulaţia feroviară pe secţia CF Bucureşti - Craiova a fost închisă luni, 17 februarie 2020, după ce 13 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între staţiile Fărcaşele - Drăgăneşti Olt, acest accident feroviar fiind anchetat de o comisie mixtă Procuratură/Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

Vagoanele deraiate făceau parte dintr-un tren privat de marfă având în componenţă 37 de vagoane încărcate cu cereale. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?