Olt: Fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, condamnat în dosarul privind prejudiciul de 5 milioane la bugetul local

Un fost primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a fost condamnat de Tribunalul Olt la o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul privind prejudicierea bugetului local cu circa cinci milioane lei.

În acest dosar instrumentat de DIICOT, în care au fost inculpate și alte 13 persoane, au mai fost condamnate la pedepse cu executare: Maria Tudor (trei ani și șase luni închisoare) — fost director economic în cadrul Primăriei Caracal, Natalia Olaru (trei ani și șase luni de închisoare) — fostă angajată la Primăria Caracal în compartimentul de contabilitate, Mariana Coșoveanu (trei ani și șase luni închisoare) — fostă casieră, Elena Neculăiță (trei ani și șase luni închisoare) — fostă angajată la contabilitate.

Au fost condamnați la închisoare cu suspendare trei dintre inculpații din această cauză, respectiv: Sandu Grigorie (un an și două luni închisoare), George Pavel (doi ani și șase luni) și Claudia Mihaela Duică (trei ani și șase luni închisoare).

Șase dintre inculpați au fost achitați pentru unele dintre acuzații, iar pentru altele a intervenit prescripția. În această situație se află: Stroie Loredana Liana, Cercel Georgeta, Duică Petre, Stroe Florinel, Stroe Daniela, Coman Cristinel.

Magistrații Tribunalului Olt au dispus menținerea sechestrului asigurător asupra bunurilor aparținând inculpaților, care trebuie să achite individual sau în solidar diferite sume ce totalizează peste 2,2 milioane lei către Primăria municipiului Caracal, despăgubiri civile.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2005 — 2012, inculpații din acest dosar ar fi prejudiciat bugetul Primăriei Caracal cu aproximativ 5 milioane lei, prin însușirea unor sume mari de bani în baza unor documente (facturi, chitanțe) care atestau efectuarea unor lucrări fictive sau procurarea de materiale necesare în desfășurarea de activități fictive în cadrul instituției.

Facturile și chitanțele false, în valoare de peste cinci milioane lei, introduse în contabilitatea Primăriei Caracal în perioada 2005-2012, arătau achiziționarea unor bunuri și servicii pentru administrația locală, școlile și liceele din localitate. Documentele erau emise de firme din Drăgănești-Olt, Caracal și Craiova. Facturile și chitanțele false reprezentau achiziții de mobilier stradal — bănci, coșuri de gunoi, tâmplărie termoizolantă, obiecte de papetărie.

Banii erau decontați prin casierie și prin conturile bancare, iar pentru a ascunde frauda, o parte din documentele din arhiva instituției ar fi fost sustrase.

Gheorghe Anghel a fost primar al municipiului Caracal timp de 28 de ani, dintre care 16 ani după 1989. Ultimul său mandat de primar s-a încheiat în vara anului 2012.

Săptămâna trecută, Gheorghe Anghel a mai fost condamnat la o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul privind finanțarea ilegală a echipei locale de fotbal.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

3 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

4 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

5 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru