Olt: Fostul primar al Slatinei și soțul fostei judecătoare Carmen Marinescu, inculpați pentru corupție

Olt: Fostul primar al Slatinei și soțul fostei judecătoare Carmen Marinescu, inculpați pentru corupție

Fostul primar al municipiului Slatina din perioada 2013 -2015, Minel Prina, fostul viceprimar din perioada 2012-2015, Mihaela Stana, fosta șefă a Direcției de Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei Slatina, Mirela Pătru, un expert evaluator, precum și soțul fostei judecătoare Carmen Marinescu sunt inculpați într-un dosar de corupție înregistrat luni la Tribunalul Olt, potrivit portalului instanței. 

Dosarul în care sunt inculpați Minel Prina, Mihaela Stana, Mirela Pătru, Gheorghe Beznea (expert evaluator imobiliare) și Iulius Severus Marinescu (soțul fostei judecătoare Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt) are ca obiect infracțiuni de corupție, iar municipiul Slatina este parte vătămată.

Acest dosar a fost înregistrat luni la Tribunalul Olt și se află la Camera Preliminară. Tot luni, judecătorul la care a ajuns dosarul a formulat declarație de abținere și aceasta i-a fost admisă, conform unei decizii luată în Camera de Consiliu a Tribunalului Olt.

Carmen Marinescu, fostă președintă a Tribunalului Olt, a fost condamnată de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă privativă de libertate de opt ani, iar soțul ei la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani, într-un dosar de infracțiuni de corupție instrumentat de procurorii DNA. Sentința pronunțată de Curtea de Apel Craiova nu este definitivă.

În luna mai 2015, procurorii DNA au trimis-o în judecată, la acea dată în stare de arest preventiv, pe judecătoarea Carmen Marinescu, acuzată de mai multe fapte de corupție după ce a primit 200.000 de euro mită, prin intermediar, pentru a-l elibera din arest în 2011 pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Potrivit DNA, Carmen Marinescu este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, în formă continuată (5 acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (4 acte materiale). Cu banii din mită judecătoarea și soțul acesteia ar fi cumpărat trei terenuri și o casă, unul dintre terenuri fiind situat în municipiul Slatina și aflat inițial în domeniul public, iar apoi a fost trecut printr-o hotărâre a Consiliului Local Slatina din vara anului 2011 în inventarul bunurilor ce aparțin domeniului privat al municipiului Slatina.

Terenul în cauză are o suprafață de 600 metri pătrați din Slatina.

La finalul anului 2015, consilierii locali din Slatina au aprobat rezoluțiunea contractului de vânzare-cumpărare între Iulius Marinescu și municipalitate, astfel încât terenul să revină în patrimoniul municipiului Slatina. Rezoluțiunea contractului a fost aprobată la solicitarea lui Iulius Marinescu care a cerut Primăriei Slatina să facă demersurile necesare astfel încât terenul pe care l-a cumpărat de la primărie în anul 2011 să revină în patrimoniul municipiului Slatina.

Iuliu Marinescu nu va primi înapoi suma achitată municipiului Slatina reprezentând prețul de cumpărare al terenului. ''Se aprobă rezoluțiunea contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2557/14.12.2011, încheiat între Municipiul Slatina, în calitate de vânzător și domnul Marinescu Iuliu Severus, în calitate de cumpărător, având ca obiect terenul în suprafață de 600 mp situat în municipiul Slatina, Aleea Tineretului nr. 5B (...) fără returnarea către cumpărător a sumei achitate reprezentând prețul de cumpărare'', prevede proiectul de hotărâre aprobat anul trecut de Consiliul Local Slatina.

Soțul judecătoarei Carmen Marinescu și-a motivat solicitarea de a înapoia terenul municipiului Slatina prin faptul că din cauza situației financiare nu a îndeplinit obligațiile asumate de realizare a investiților pentru care a fost achiziționat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina