Olt: ÎCCJ menține măsura controlului judiciar pentru Darius Vâlcov

Olt: ÎCCJ menține măsura controlului judiciar pentru Darius Vâlcov

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, precum și fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, inculpați pentru infracțiuni de corupție într-un dosar pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), rămân sub control judiciar, conform deciziei luată de magistrații acestei instanțe la termenul din 24 mai.

Potrivit soluției publicată miercuri pe portalul instanței, magistrații ICCJ au hotărât să mențină măsura controlului judiciar față de cei cinci inculpați în dosar, respectiv față de Darius Vâlcov, Minel Prina (fost primar al municipiului Slatina în perioada 2013 — martie 2015), Șușală Lucian Petruț (fost director al Consloc Slatina), precum și față de oamenii de afaceri Timofte Petre Bogdan și Tomescu Constantin Cristian.

Magistrații ICCJ au mai decis la termenul din 24 mai că fostul primar Minel Prina nu mai are interdicție de a comunica cu unul dintre martorii din dosar, Cristian Cismaru, actualul administrator public al municipiului Slatina.

"Menține măsura preventivă a controlului judiciar luată față de inculpații Vâlcov Darius-Bogdan, Prina Minel Florin, Șușală Lucian Petruț, Timofte Petre Bogdan și Tomescu Constantin Cristian. Modifică conținutul măsurii controlului judiciar în ceea ce îl privește pe inculpatul Prina Minel Florin, în sensul că înlătură obligația de a nu comunica cu martorul Cismaru Constantin Cristian", se arată în soluția publicată de instanță.

Soluția pronunțată de magistrați poate fi contestată. Tot la termenul din 24 mai magistrații ICCJ au amânat cauza și au fixat un nou termen de judecată pe 15 iunie.

Dosarul aflat pe rolul ICCJ, în care sunt inculpați Vâlcov, Prina, Șușală, Timofte și Tomescu, are ca obiect infracțiuni de corupție, iar ca obiecte secundare traficul de influență, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea de bani, evaziune fiscală.

În luna mai 2015, fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Vâlcov a fost acuzat de DNA de trafic de influență pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firmă care a derulat contracte cu Compania de Apă Olt pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din orașele Slatina, Scornicești și Potcoava.

Darius Vâlcov mai este trimis în judecată pentru fapte de corupție și într-un dosar având ca obiect luarea de mită, aflat la Tribunalul Olt, în Camera preliminară și în care următorul termen este pe 8 iunie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CIA și Pentagonul vor înarma și antrena forțele gherilă ucrainene în România, Polonia și Slovacia

2 Dezvăluirea unui general iranian: Familia regală saudită s-ar trage din evreii care s-au luptat cu Mahomed

3 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

4 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

5 VIDEO Oficial britanic / „Războiul din Ucraina este doar la câteva zile distanță”