Olt: Laboratorul DSVSA este pregătit să efectuezele primele teste pentru depistarea Covid-19

Olt: Laboratorul DSVSA este pregătit să efectuezele primele teste pentru depistarea Covid-19

Laboratorul Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt este pregătit să efectueze primele analize pentru depistarea Covid-19, potrivit directorului adjunct al instituţiei, Ştefan Nicolae.

Acesta a precizat că în laboratorul DSVSA Olt vor lucra doi medici ai instituţiei, precum şi un medic şi un biolog de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, care vor putea efectua iniţial câte 96 de teste zilnic, dar numărul probelor analizate poate creşte dacă va fi nevoie.

"Secţia de biologie moleculară de la DSVSA Olt este pregătită pentru ca de mâine, în funcţie de cât de repede se aprovizionează DSP Olt cu kituri, să începem teste pentru validarea metodei pe aceste kituri, iar dacă se mişcă lucrurile, de luni să fie lucrate efectiv probe pentru depistarea coronavirusului. S-a lucrat pentru asta în fiecare zi, au fost montate lămpi cu ultraviolete pe holuri, se vor monta şi două tunele pentru dezinfectare, mâine vor sosi. Deocamdată se va lucra într-un schimb şi se vor putea efectua câte 96 de teste pe zi, dar dacă va fi nevoie, vom pune în funcţiune încă un aparat de testare PCR pe care l-am achiziţionat şi ar trebuie să fie livrat în 7-8 zile", a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct Ştefan Nicolae.

Personalul care lucra în laborator a fost instruit la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Achiziţia unui laborator pentru testare PCR este în curs şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, termenul avansat de conducerea unităţii pentru operaţionalizarea laboratorului fiind începutul lunii mai.

Testele pentru depistarea noului coronavirus la persoane din judeţul Olt sunt analizate în prezent în laboratoare din alte judeţe.

În judeţul Olt sunt 13 cazuri confirmate cu Covid-19, iar şase dintre persoanele infectate cu coronavirus au fost declarate vindecate. În judeţul Olt sunt cele mai puţine cazuri confirmate de Covid-19 din ţară. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”