Olt: Magazia cu bunuri confiscate a Vămii Slatina a fost spartă; lipsesc ţigări de contrabandă de 970.000 lei

Olt: Magazia cu bunuri confiscate a Vămii Slatina a fost spartă; lipsesc ţigări de contrabandă de 970.000 lei

Ţigări de contrabandă în valoare de 970.000 lei au fost sustrase dintr-o magazie a Biroului Vamal Slatina, după ce spaţiul în cauză a fost spart de persoane necunoscute în noaptea de 1 decembrie, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul executiv al Direcţiei Regionale a Vămilor Craiova, Dumitru Olteanu.

Potrivit acestuia, este în curs o anchetă penală la finalul căreia va avea loc şi o anchetă administrativă. Ţigările furate de la Biroul Vamal au fost indisponibilizate în ziua de 5 octombrie, provenind dintr-un TIR răsturnat în comuna Coloneşti, condus de un bărbat din Serbia. În automarfar, care potrivit documentelor transporta detergent dinspre Belarus spre Serbia, au fost găsite ascunse în cutii de detergent 145 de baxuri de ţigări de contrabandă.

Olteanu a menţionat că Vama Slatina are asigurată pază de către o firmă specializată, iar agentul care îşi desfăşura activitatea acolo în noaptea de 1 decembrie a sesizat zgomote şi lătrat de câini în zona magaziei cu bunuri confiscate, în jurul orei 2,30. Agentul de pază ar fi observat că era o uşă forţată la magazie şi a sesizat Poliţia.

"În ziua de 01.12.2018, în jurul orei 2,45, persoane necunoscute, prin escaladarea gardului împrejmuitor, au pătruns într-un depozit amplasat în incinta Biroului Vamal Olt şi prin forţarea sistemului de asigurare a uşii, au sustras 31 de baxuri de ţigări pe care ulterior le-au abandonat lângă gardul despărţitor al unităţii. Lucrătorii din cadrul Biroului Vamal Olt au sesizat ulterior că din incinta depozitului lipsesc un număr de 145 de baxuri de ţigări. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

În depozitul Vămii Slatina erau peste opt milioane de ţigări.

Dumitru Olteanu a precizat, totodată, că până acum nu a mai fost vreun alt caz în care să fie spart un depozit al instituţiei şi să fie furate bunurile din interior. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…