Olt: O probă din smântână prelevată de DSVSA după îmbolnăvirea a 21 de elevi de la Colegiul "Minulescu", neconformă

Olt: O probă din smântână prelevată de DSVSA după îmbolnăvirea a 21 de elevi de la Colegiul "Minulescu", neconformă

Una dintre probele de materie primă prelevate săptămâna trecută din cantina Colegiului Naţional "Ion Minulescu", respectiv cea din smântână, a avut rezultat neconform, au anunţat marţi reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, precizând că sunt continuate investigaţiile referitoare la îmbolnăvirea a 21 de elevi ai liceului menţionat.

Totodată, DSVSA Olt a informat că marţi a fost redeschisă cantinei Colegiului "Minulescu", închisă pe 25 mai din cauza unor neconformităţi constate în timpul verificărilor din aceeaşi zi, neconformităţile fiind în prezent remediate.

Referitor la rezultatelor analizelor pentru probele de materie primă prelevate în ziua de 25 mai de la cantina Colegiului "Ion Minulescu" Slatina, DSVSA a precizat că a fost finalizată analiza probelor, la o singură probă, cea din smântână, rezultatul fiind neconform. .

Datele obţinute de DSVSA Olt în urma verificărilor la cantina Colegiului "Ion Minulescu" au fost transmise Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, în vederea coroborării informaţiilor având în vedere că cele două instituţii derulează o anchetă în legătură cu îmbolnăvirea elevilor de la acest liceu.

DSVSA Olt derulează în prezent controale în toate cantinele de la unităţile de învăţământ şi va intensifica şi controalele la unităţi de alimentaţie din imediata vecinătate a unităţilor de învăţământ.

În legătură cu îmbolnăvirea elevilor de la Colegiul "Ion Minulescu" şi DSP Olt efectuează o anchetă , din informaţiile comunicate de instituţie până în prezent reieşind că la trei dintre cele 10 probe de sanitaţie prelevate din cantina liceului au avut rezultate necorespunzătoare.

Începând din seara zilei de 24 mai şi în ziua de 25 mai, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, la UPU şi la Pediatrie, au ajuns 21 de copii cu vârste între 6 şi 18 ani, toţi prezentând simptomatologie digestivă (greţuri, vărsături, scaune diareice, cefalee, frisoane, dureri abdominale).

Au rămas internaţi 14 copii, toţi având o evoluţie bună a stării de sănătate şi fiind externaţi în ziua de 27 mai.

După primele cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor Colegiului, DSP şi DSVSA Olt au început anchete epidemiologice şi au efectuat verificări, activitatea cantinei unităţii de învăţământ fiind suspendată începând din 25 mai iar iar unitatea fiind sancţionată cu 10.000 lei, din cauza mai multor neconformităţi constatate de inspectorii sanitari.

Directorul Colegiului Naţional "Ion Minulescu" din Slatina, profesorul Christian Ionescu, a demisionat din funcţie săptămâna trecută, la două zile după îmbolnăvirea elevilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”