Olt: Parchetul Corabia efectuează cercetări in rem referitoare la întârzieri ale ambulanţelor şi decesul unor pacienţi

Olt: Parchetul Corabia efectuează cercetări in rem referitoare la întârzieri ale ambulanţelor şi decesul unor pacienţi

Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia efectuează cercetări "in rem" pentru a stabili dacă există legături de cauzalitate între timpii în care s-au deplasat la cazuri ambulanţele de la Corabia în ultimii trei ani şi survenirea decesului unor persoane înainte de a sosi autosanitarele sau în timp ce pacienţii se aflau în ambulanţă, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, procurorul Sorin Lia.

"Se fac cercetări in rem pentru a se stabili dacă există legături de cauzalitate între timpii în care s-au deplasat ambulanţele şi survenirea decesului unor persoane, pornind de la situaţia rezultată din probe, anume că au existat întârzieri în deplasarea la cazuri", a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, Sorin Lia.

În perioada 2015 - 2018 s-ar fi înregistrat opt cazuri de pacienţi care fie au decedat în ambulanţă, fie au fost găsiţi decedaţi la sosirea echipajelor medicale.

Mai mulţi ambulanţieri de la Serviciul de Ambulanţă Corabia, care şi-ar fi însuşit combustibil din cota alocată lunar autospecialelor, sunt cercetaţi pentru delapidare, fals şi uz de fals, iar faţă de 13 dintre aceştia a fost luată măsura controlului judiciar şi le-a fost interzis să-şi exercite profesia timp de 60 de zile.

"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au dispus la data de 03.12.2018 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 15 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, (...) fals material in înscrisuri oficiale, în formă continuată, şi uz de fals, în formă continuată, (...), iar la data de 04.12.2018 s-a dispus de către procuror măsura preventivă a controlului judiciar faţă de 13 dintre aceştia. În actul de inculpare s-a reţinut următoarea situaţie de fapt: În perioada 2015-2018, inculpaţii în calitate de angajaţi în funcţia de conducători auto ai ambulanţelor de la Staţia de Ambulanţă Corabia, şi-au însuşit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităţilor de carburant însuşite au întocmit foi de parcurs conţinând date ce nu corespund realităţii", se anunţă într-un comunicat al Parchetului Corabia, remis miercuri AGERPRES. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...