Olt: Patru poliţişti rutieri prinşi în flagrant în timp ce luau mită

Olt: Patru poliţişti rutieri prinşi în flagrant în timp ce luau mită

Patru poliţişti de la Serviciul Rutier au fost prinşi marţi în flagrant, de către ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt, în timp ce primeau mită suma de 400 de lei de la un conducător auto, pentru a nu-l sancţiona pentru încălcarea unor reglementări la circulaţia rutieră, se arată într-un comunicat DGA remis marţi AGERPRES.

Cei patru poliţişti au fost conduşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt în vederea continuării cercetărilor.

"Astăzi, 10 martie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au prins în flagrant agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Olt - Serviciul Rutier, în timp ce primeau 400 de lei mită de la un conducător auto pentru a nu aplica măsurile legale de sancţionare ca urmare a încălcării unei reglementări la circulaţia rutieră. Patru poliţişti au fost conduşi la sediul unităţii de parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită", se precizează în comunicatul DGA.

Potrivit sursei citate, ofiţerii anticorupţie s-au sesizat din oficiu, în luna aprilie 2019, privind suspiciuni de corupţie la unii poliţişti de la Serviciul Rutier, iar sesizarea a fost înaintată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt unde a fost înregistrat dosar penal.

"În fapt, în luna aprilie 2019, ofiţerii D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciuni de corupţie la adresa unor poliţişti din cadrul I.P.J. Olt - Serviciul Rutier, respectiv primirea unor sume de bani de la participanţii la trafic care nu respectau legislaţia rutieră, în scopul neluării măsurilor legale corespunzătoare. Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind înregistrat dosar penal în care au fost efectuate cercetări în urma cărora, astăzi, a fost efectuată acţiunea de prindere în flagrant", se mai arată în comunicat.

În cauză, s-a beneficiat de sprijin din partea Serviciului Operaţii din cadrul structurii centrale a DGA. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro