Olt: Poliţiştii au întrerupt o petrecere de botez cu 28 de participanţi; au fost aplicate amenzi de 56.000 de lei

Olt: Poliţiştii au întrerupt o petrecere de botez cu 28 de participanţi; au fost aplicate amenzi de 56.000 de lei

O petrecere de botez cu 28 de participanţi, care a avut loc sâmbătă seara la o sală de festivităţi din comuna Bobiceşti, a fost întreruptă de poliţişti, iar reprezentanţilor sălii şi participanţilor la eveniment le-au fost aplicate amenzi în valoare totală de 56.000 de lei, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt transmis duminică AGERPRES.

Participanţii la petrecea de botez au fost amendaţi cu suma totală de 10.000 de lei, iar reprezentanţii sălii de evenimente au fost amendaţi cu 46.000 de lei.

Verificările au fost efectuate de către poliţişti, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.

"Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că în încinta sălii de festivităţi este organizat un eveniment privat, respectiv un botez, eveniment care a fost oprit. Cu această ocazie, poliţiştii au sancţionat contravenţional reprezentanţii societăţii cu amendă în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, iar 28 de persoane fizice, participanţi la eveniment, cu amenzi în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 30.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele legate de igiena şi sănatate publice, iar cei din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.984/2005 privind privind organizarea activităţii sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, ambele reprezentanţilor societăţii", se precizează în comunicat.

Controale similare au avut loc în ultimele 24 de ore în zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, fiind verificate 88 de societăţi comerciale, precum şi 90 de mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 146 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Un colier uman?

4 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!

5 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți