Olt: Primăria Slatina vrea să reabiliteze varianta ocolitoare cu aproape 48 de milioane lei

Olt: Primăria Slatina vrea să reabiliteze varianta ocolitoare cu aproape 48 de milioane lei

Primăria municipiului Slatina vrea să reabiliteze varianta ocolitoare a orașului, investiție estimată la 47,74 milioane lei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului Local Slatina.

Proiectul în cauză, inițiat de primarul Emil Moț, vizează "aprobare documentație avizare lucrări de intervenție, inclusiv indicatori tehnico-economici pentru investiția Reabilitare varianta ocolitoare prin modernizare infrastructură rutieră existentă în municipiul Slatina, județul Olt (b-dul Constantin Brâncoveanu, strada Pitești, strada Oituz)".

Potrivit proiectului de hotărâre, se vor realiza "structuri rutiere noi, cu îmbrăcăminte asfaltică" și trotuare noi, în scopul stopării fenomenului de degradare a sistemului rutier, cât și "pentru creșterea calității peisajului, creșterea gradului de confort al populației, înlăturarea aspectului neîngrijit și neunitar al străzilor ce deservesc spațiile urbane și nu în ultimul rând îmbunătățirea calității factorilor de mediu".

Varianta ocolitoare a Slatinei a fost afectată de mai multe lucrări de reabilitare a rețelelor de utilități derulate în ultimii 10 ani.

Municipiul Slatina nu are centură ocolitoare, iar camioanele care tranzitează municipiul folosesc varianta formată din străzile Pitești, Oituz și b-dul Brâncoveanu.

AGERPRES / (AS — autor: Cristina Matei, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”