Olt: Rezultat negativ al testelor COVID pentru angajaţii Secţiei cardiologie a SJU

Olt: Rezultat negativ al testelor COVID pentru angajaţii Secţiei cardiologie a SJU

Rezultatul testelor pentru determinarea infecţiei cu COVID-19 sunt negative pentru cei 16 angajaţi de la Secţia cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina care au intrat în contact cu un pacient confirmat ulterior cu coronavirus, a anunţat joi seara managerul unităţii spitaliceşti, Cătălin Rotea, printr-un comunicat.

Cei 16 angajaţi, asistente, infirmiere şi un medic, vor rămâne deocamdată în autoizolare la domiciliu, până când Direcţia de Sănătate Publică va stabili că se pot întoarce la serviciu, a precizat Rotea.

"În urma confirmării, în data de 05.05.2020, a unui pacient pozitiv cu COVID-19, care a fost internat în cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, astăzi, 07.05.2020, în urma sosirii rezultatelor probelor prelevate celor 16 cadre medicale, care au intrat în contact cu pacientul, purtând echipamentul standard de protecţie, va comunicăm că toate cele 16 teste efectuate sunt negative", se arată în comunicat.

Un bărbat de 57 de ani, care a fost internat în perioada 28-30 aprilie la SJU Slatina, Secţia cardiologie, apoi în perioada 2-4 mai la o clinică din Bucureşti, a fost confirmat cu coronavirus pe 5 mai, a fost apoi internat la Spitalul Caracal şi a murit joi, bărbatul având şi condiţii medicale preexistente, şi anume, afecţiuni cardiace.

În urma anchetei epidemiologice efectuate pe 5 mai, s-a stabilit că la SJU Slatina pacientul, care nu prezenta simptome pentru afecţiuni respiratorii, a intrat în contact cu 16 angajaţi care au purtat echipament de protecţie standard. Aceştia au fost testaţi şi trimişi în autoizolare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro