Olt: Şase suspecţi conduşi la audieri după zeci de percheziţii în dosare de evaziune fiscală, furt şi tăinuire

Olt: Şase suspecţi conduşi la audieri după zeci de percheziţii în dosare de evaziune fiscală, furt şi tăinuire

Şase suspecţi au fost conduşi la audieri, sâmbătă, după zeci de percheziţii efectuate în mai multe dosare de evaziune fiscală, furt şi tăinuire, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

"La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost conduse, în vederea audierii, patru persoane, iar la sediul Poliţiei Municipiului Caracal au fost conduse două persoane, fiind continuate cercetările. Pentru infracţiunile de evaziune fiscală, prejudiciul este de 440.000 de lei, iar pentru infracţiunile contra patrimoniului prejudiciul este de 35.000 de lei", se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Conform aceleiaşi surse, în urma celor 42 de percheziţii efectuate în mai multe localităţi au fost descoperite şi ridicate mai multe documente şi bunuri de interes operativ. Este vorba despre documente de evidenţă contabilă, două cutii cu 17 ceasuri de diferite mărci, patru tuburi cu aer comprimat şi bile ce ar putea fi folosite pentru armă de tip airsoft, 11 telefoane mobile, un laptop, patru butelii de culoare verde de tip freon şi mai multe scule şi unelte electrice.

Percheziţiile au fost efectuate de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţia Municipiului Caracal, descinderile având loc sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

"În cauzele penale instrumentate de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, două persoane, în calitate de administratori a două societăţi comerciale, sunt bănuite că în perioada 2014-2018 ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de la mai mulţi furnizori, diminuându-şi astfel obligaţiile de plata la bugetul statului. În alta cauză penală, trei persoane sunt bănuite că în cursul anului 2021 ar fi colectat, transportat şi comercializat, în repetate rânduri, deşeuri feroase, fără a deţine documente de provenienţă, iar în alte situaţii, aceştia ar fi folosit avize de însoţire a mărfii, aparţinând mai multor societăţi comerciale, fără a fi declarate organelor fiscale", a anunţat IPJ Olt.

În dosarele instrumentate de poliţiştii de investigaţii criminale, mai multe persoane sunt bănuite că din martie 2021 până în prezent ar fi săvârşit mai multe furturi în străinătate, iar bunurile ar fi fost aduse în ţară, unde ar fi fost vândute altor persoane.

De asemenea, alte persoane sunt bănuite că, în perioada iulie-decembrie 2021, ar fi săvârşit mai multe furturi în municipiul Caracal.

La activităţi au participat peste 100 de poliţişti, 25 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi peste 40 de jandarmi, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul Gărzii de Mediu Olt, instituţie care a sancţionat contravenţional unul dintre operatorii economici vizaţi de percheziţii, dispunând, ca măsură complementară, suspendarea activităţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...