Olt: Un slătinean aflat în izolare la domiciliu a plecat spre aeroport pentru a se întoarce în Italia

Olt: Un slătinean aflat în izolare la domiciliu a plecat spre aeroport pentru a se întoarce în Italia

Un slătinean care se afla în izolare la domiciliu, în contextul măsurilor preventive împotriva infecţiei cu noul coronavirus, a plecat luni spre un aeroport pentru a se întoarce în Italia, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, care au precizat că au anunţat evenimentul la 112.

Potrivit unei informări a DSP Olt, remisă luni AGERPRES, reprezentanţii instituţiei au aflat de la un medic de familie că o persoană din Slatina a părăsit domiciliul, unde se afla în izolare.

"În data de 02.03.2020, în urma informaţiilor telefonice culese de la medicul de familie, o persoană din localitatea Slatina a părăsit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care reprezentanţii DSP Olt - Compartimentul de Supraveghere şi Control BT - au apelat telefonic persoana în cauză, care a declarat că nu prezintă semne specifice bolii şi că este în drum spre aeroport, pentru a se întoarce în Italia, motiv pentru care am apelat Serviciul 112, în vederea anunţării evenimentului", precizează DSP Olt.

Şi în zilele precedente persoane aflate în izolare au părăsit domiciliul: o persoană din Slatina în data de 29 februarie şi o persoană din comuna Oboga, pe 1 martie. Cele două persoane au fost convinse să se întoarcă la domicilii şi au fost sancţionate contravenţional de către Inspecţia Sanitară din cadrul DSP Olt.

În judeţul Olt, luni, sunt monitorizate în regim de izolare la domiciliu 196 de persoane, a mai comunicat DSP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...