Oltenii, imposibil de mulțumit. FCU Craiova și Universitatea au schimbat de 10 ori antrenorii în acest sezon ANALIZĂ

Oltenii, imposibil de mulțumit. FCU Craiova și Universitatea au schimbat de 10 ori antrenorii în acest sezon ANALIZĂ

Dacă antrenorii români de afară sunt demiși unul după altul , și în Superliga e vânzoleală maximă. La FCSB, trioul de antrenori Gigi Becali-Elias Charalambous-Mihai Pintilii e bătut în cuie, iar la Farul, Gică Hagi nu are cum să se dea singur afară. Lui Cristiano Bergodi i-a trecut glonțul pe la ureche, dar a fost reconfirmat la ultima ședință a conducerii Rapidului, cel puțin până la finalul campionatului.

Adrian Mititelu și Mihai Rotaru nu au răbdare cu antrenorii

Restul formațiilor din play-off și-au schimbat antrenorii. Universitatea Craiova a început cu Eugen Neagoe pe bancă, apoi Laurențiu Reghecampf a plecat după doar două luni pentru banii arabilor, astfel că oltenii l-au instalat pe Ivaylo Petev, după un scurt interimat al lui Corneliu Papură. Bulgarul a fost demis ieri , după eliminarea din Cupa României și după ce a pierdut în campionat cu FCSB, Papură revenind pe bancă pentru meciul de mâine cu Farul. Oltenii au două nume pe listă, Mirel Rădoi și Costel Gâlcă pentru asaltul de final pentru calificarea în cupele europene.

Sepsi a renunțat la Liviu Ciobotariu la finalul anului trecut și a apelat la serviciile neamțului Bernd Storck. La CFR Cluj, antrenorii se schimbă ca șosetele: Andrea Mandorlini a preluat echipa în vară de la Dan Petrescu, pentru ca la începutul acestui an ardelenii să renunțe la el și să-l pună pe Adrian Mutu pe banca tehnică. „Briliantul“ a plecat și el după 70 de zile , la capătul umilinței cu Corvinul din Cupa României (0-4), astfel că de echipă se ocupă acum cuplul Francisc Dican - Ovidiu Hoban. Iar reinstalarea lui Dan Petrescu e o chestiune de zile.

Trei echipe din play-out și-au păstrat antrenorii

În play-out, sunt câteva echipe care au mers pe mâna acelorași antrenori la de începutul sezonului: Dorinel Munteanu (Oțelul), Marius Măldărășanu (Hermannstadt) și Mircea Rednic (UTA). La celelalte e jale din acest punct de vedere. Petrolul a schimbat banca tehnică în urmă cu câteva etape, renunțând la Florin Pârvu, acuzat că sub comanda sa echipa joacă fricos. Antrenorul a fost imediat instalat la Voluntari și le-a dat ploieștenilor cu terenul în cap în ultima etapă: 4-0, chiar în fieful „găzarilor“. După interimatul asigurat de Florin Stângă, prahovenii au optat zilele trecute pentru Laszlo Balint, care va debuta etapa viitoare.

Iar ilfovenii par că și-au găsit persoana potrivită, după ce în acest sezon au tot fost în căutări. Au început campionatul cu cuplul Marin Dună - Ilie Poenaru, apoi i-au dat credit lui Nicolae Dică, dar acesta a rezistat doar o lună și jumătate pe banca de la Voluntari, fiind demis în urma unor rezultate dezastruoase.

Poli Iași s-a despărțit de curând de antrenorul cu care reușise promovarea, Leo Grozavu fiind înlocuit pe 1 martie cu portughezul Tony da Silva, fost jucător la CFR Cluj. La fel și Dinamo, care l-a concediat pe Ovidiu Burcă, tehnicianul cu care revenise în prima ligă, alegând să meargă pe mâna croatului Zeljko Kopic.

Nebunie la FCU Craiova

La Botoșani a fost tot un du-te vino, iar rezultatele se văd în clasament, unde moldovenii sunt pe ultimul loc. S-a început cu Mihai Ciobanu pe bancă, s-a continuat cu Dan Alexa, apoi cuplul Andrei Patache - Mihai Ciobanu a asigurat interimatul, pentru ca Bogdan Andone să fie antrenorul din prezent. Am lăsat la final FCU Craiova, acolo unde lui Adrian Mititelu nu-i rezistă nimeni: Florin Drăgan a fost în prima etapă și în rundele 8 și 9, Nicolae Dică a pregătit echipa în etapele 2-7, Paul Răducan a fost în etapele 10-12, Giovanni Costantino a preluat formația în etapa a 13-a, apoi Nicolo Napoli a bifat al 10-lea mandat la formația olteană , pentru ca acum Eugen Trică să încerce să scape echipa de la retrogradare.

Antrenorii echipelor din Superliga din acest sezon

Farul Constanţa: Gheorghe Hagi

FCSB: Elias Charalambous

CFR Cluj: Andrea Mandorlini, Adrian Mutu, Francisc Dican - Ovidiu Hoban

Universitatea Craiova: Eugen Neagoe, Laurenţiu Reghecampf, Corneliu Papură, Ivaylo Petev, Corneliu Papură

Rapid Bucureşti: Cristiano Bergodi

Sepsi Sf. Gheorghe: Liviu Ciobotariu, Bernd Storck

FCU Craiova: Florin Drăgan, Nicolae Dică, Florin Drăgan, Paul Răducan, Giovanni Costantino, Nicolo Napoli, Eugen Trică

FC Voluntari: Marin Dună, Nicolae Dică, Florin Pîrvu

Petrolul Ploieşti: Florin Pîrvu, Florin Stângă, Laszlo Balint

Universitatea Cluj: Anton Petrea, Ioan Ovidiu Sabău

FC Botoşani: Mihai Ciobanu, Dan Alexa, Andrei Patache - Mihai Ciobanu, Bogdan Andone

FC Hermannstadt: Marius Măldărăşanu

UTA Arad: Mircea Rednic

Politehnica Iaşi: Leo Grozavu, Tony da Silva

Oţelul Galaţi: Dorinel Munteanu

Dinamo Bucureşti: Ovidiu Burcă, Zeljko Kopic

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB