Olt:Numărul persoanelor monitorizate de DSP a ajuns la 95, între care doi contacţi indirecţi ai italianului cu coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a identificat trei persoane din judeţ care au călătorit în avion, în zilele de 18 şi 22 februarie, cu italianul confirmat la Rimini cu coronavirus.

Potrivit unui informări a DSP Olt, transmisă joi AGERPRES, în cazul a două persoane care au călătorit pe 18 februarie în acelaşi avion cu cetăţeanul italian confirmat cu coronavirus, s-a stabilit că este vorba de contact indirect, în cursa Bologna - Craiova, şi vor fi monitorizate în regim de izolare la domiciliu.

DSP Olt a mai informat că a fost identificată şi o a treia persoană din judeţul Olt care a călătorit pe 22 februarie în acelaşi avion cu italianul din Rimini, de această dată fiind vorba de o persoană care se află în prezent în Bucureşti şi pentru care se impune carantinarea, deoarece este considerată drept contact direct cu italianul, în cursa Craiova Bologna.

"În cadrul activităţii de supraveghere zilnică a circulaţiei infecţiei cu coronavirus am identificat 3 persoane, contacţi ai cetăţeanului italian confirmat la Rimini cu coronavirus; 2 dintre ei au intrat pe sistemul de supraveghere prin izolare la domiciliu, ca şi contact indirect, în cursa Bologna - Craiova din data de 18.02.2020, iar o persoană a fost identificată ca şi contact direct cu italianul, pentru care se impune carantinarea, în data de 22.02.2020 în cursa Craiova- Bologna. Din ancheta efectuată am constatat că persoana se află în Bucureşti, motiv pentru care am adus la cunoştinţă DSP Bucureşti, pentru a aplica măsurile obligatorii", se arată în informarea DSP Olt.

Numărul persoanelor venite din Italia şi monitorizate medical în regim de izolare la domiciliu a ajuns joi, în judeţul Olt, la 95, printre acestea fiind şi cele două persoane care au călătorit pe 18 februarie în acelaşi avion cu cetăţeanul italian confirmat la Rimini cu coronavirus. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I