OMS: COVID-19 rămâne o urgenţă sanitară la nivel global

OMS: COVID-19 rămâne o urgenţă sanitară la nivel global

Comitetul de Urgenţă al OMS, alcătuit din experţi independenţi, a transmis într-un comunicat situaţia a răms încă o urgenţă din cauza numărului în creştere al cazurilor de infectare, evoluţiei virale în desfăşurare şi presiunii exercitată asupra sistemelor sanitare din mai multe ţări, conform Reuters .

Numărul de cazuri raportate către OMS a crescut cu 30% în ultimele două săptămâni, deşi imunitatea crescută a populaţiei, în mare parte datorată vaccinării, a dus la o "decuplare" a cazurilor de COVID-19 de spitalizări şi decese.

Pandemia de „COVID-19 este departe de a se încheia", a anunţat marţi Tedros Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Geneva.

Agenţia de sănătate a ONU a declarat pentru prima dată cel mai înalt nivel de alertă, cunoscut sub numele de „Urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”, pentru COVID-19 la 30 ianuarie 2020. O astfel de determinare poate ajuta la accelerarea cercetării, finanţării şi măsurilor internaţionale de sănătate publică pentru a limita boala.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...