Alina Pop, fost secretar de stat în Ministerul Muncii din partea USR, îl critică și ea pe colegul său de partid, deputatul Emanuel Ungureanu, care a insinuat că teza de doctorat în drept constituțional a lui Emil Boc nu există și a promis o recompensă de 500 de euro cui o găsește.

”Cred că Emanuel Ungureanu greșește insinuând că Boc a plagiat în teza sa de doctorat (fără nicio probă, repet). Cred că nici un om care face știință nu trebuie să fie pus în situația să demonstreze că NU a plagiat, înainte să-i fie adusă vreo minimă dovadă că este suspect de plagiat”, a scris Alina Pop pe Facebook.

Ea a postat și o imagine cu coperta cărții care reprezintă teza de doctorat a lui Boc.

”Nu-mi dau seama de unde a apărut ideea că teza lui de doctorat ar fi de negăsit. Emanuel Ungureanu zice că nu poate fi găsită pe nici un site. Îi reamintesc că teza e din anul 2000, când informatizarea în România se reducea mai ales la conversații pe mirc. L-am sfătuit pe Emanuel să solicite direct consultarea tezei în arhivele UBB. Cert e că „Separația puterilor în stat”, cartea care se bazează pe teză, e disponibilă în bibliotecile universitare. Emanuel insinuează (fără nicio probă) că nu ar fi identic conținutul cărții cu cel al tezei și că teza ar putea fi un plagiat. Mi-e foarte greu să cred. Din postura de doctor care și-a publicat teza, sub formă de carte, la scurt timp după susținere, știu că în mediul universitar trebuie să publici, pentru a putea promova. Mai știu și că, după ce muncești ani de zile la teză (și te-a chinuit până te-a adus la depresie), prinzi așa un dispreț față de ea, așa încât atunci când o publici nu mai ai chef să modifici nimic la ea”, a mai scris Alina Pop.

”În contextul recent al plagiatului dovedit al lui Florin Roman (și altele, destule, cazuri asemenea) poate părea cumva de la sine înțeles că orice om politic care are doctorat a plagiat. Din postura omului politic (wanna be), care are un doctorat obținut după multă muncă, vă spun că e foarte frustrant să fii considerat așa. Indiferent de cum ne poziționăm politic față de unii sau alții (și indiferent de cât de mult ne dorim să ieșim în evidență), nu cred că e sănătos, nici pentru noi, nici pentru societate, să contestăm (mai ales fără să avem probe) orice producție științifică ca fiind un plagiat, doar pentru că a fost produsă de un om care la un moment dat a decis să facă și politică”, a conchis Pop.

Foto: Copera cărții lui Emil Boc / Sursa: Alina Pop

------------

Deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu, un client frecvent al emisiunii lui Mihai Gâdea de la Antena 3, oferă o recompensă de 500 de euro celui care găsește lucrarea de doctorat a primarului Clujului, Emil Boc, transmite Cluj24. Acesta a susținut că lucrarea respectivă nu a găsit-o nicăieri, astfel încât, ”sigur e ceva lucrare rară”.

”Lucrarea mea de doctorat e însă la BCU, a fost vizitată și de prieteni dar mai ales de dușmani. Când au văzut că trece de 1000 de pagini și că este unicat, au tăcut. O fi ceva foarte prețios în lucrarea de doctorat a domnului Boc, ceva invenție, secret de stat. Eu cred că e plagiată, de aceea o ascunde, dar eu sunt un om rău, de aia zic asta”, a spus Ungureanu. Ungureanu a mai spus că îi cere primarului Emil Boc să își publice pe Facebook teza de doctorat pentru a da un exemplu de transparență.