Omul ăsta știe când spune ce spune despre Ciolacu...

Omul ăsta știe când spune ce spune despre Ciolacu...

Acuzații reciproce de șantaj Ciolacu – Constantinescu. Marcel Ciolacu, premierul României și șeful PSD, îi acuză pe reprezentanții industriei jocurilor de noroc că au început să îl șantajeze pentru a renunța la proiectul de lege care prevede scoaterea jocurilor de noroc în afara localităților.

Printre cei arătați cu degetul se află consultatul Sorin Constantinescu, fostul consilier pe probleme de jocuri de noroc al premierului liberal Ludovic Orban, și Odeta Nestor, fosta președintă a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și actuala șefă a Asociației Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță.

La solicitarea defapt.ro , Sorin Constantinescu a negat acuzațiile și a acuzat, la rândul lui, că premierul pune presiune pe industria jocurilor de noroc pentru a primi sponsorizări în campania electorală.

Jocurile de noroc, afară din localități

Jocurile de noroc ar urma să fie mutate în afara orașelor dacă deputații vor vota proiectul legislativ adoptat recent de Senatul României. Forma adoptată tacit de Senatul României prevede ca sălile de jocuri de noroc, celebrele păcănele, să fie scoase în afara localităților la minim 50 de metri de limita teritorială a acestora și la minim 300 de metri de școli, spitale și instituții de cultură. Inițiativa legislativă a fost contestată puternic de industria jocurilor de noroc.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-o conferință de presă, organizată vineri la Hunedoara, că Odeta Nestor, fosta președintă a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) și actuala șefă a Asociației Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță, împreună cu Sorin Constantinescu, consultant în industria jocurilor de noroc și fost consilier în Guvernul României, ar încerca prin interpuși să determine guvernanți să nu facă „ordine” în industria jocurilor de noroc.

„Cred că pachetul privind sistemul de funcționare al jocurilor de noroc, cred că acolo am deranjat cel mai mult șmecheria. Este unul Sorin, una Odeta, tot ne caută prin interpuși și nu știu cum să ajungă la noi să nu cumva să facem ordine și serverele acestor jocuri de noroc să fie în instituția Jocurile de Noroc și nu în alte țări sau în offshore-uri. S-a dus perioada schimbării sistemului fiscal în Parlament după anumite interese”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Ciolacu vede „o formă de șantaj”

La o zi după ce le-a declarat război lui Sorin Constantinescu și Odeta Nestor, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că este șantajat de reprezentanții industriei jocurilor de noroc. Și de această dată a făcut referire la Sorin Constantinescu. În plus, susține premierul Ciolacu, ar fi șantajați mai mulți demnitari ai statului român.

„Am văzut și reacții și atacurile și la mine și la Freddy (deputatul Alfred Simonis – n.r.). Vor mai fi! Vor mai fi în continuare, cum sunt și la Sorin Grindeanu. (…) Dar să știți că ei nu se opresc aici! Să îți fie frică de ceea ce pot inventa despre dumeavoastră… De aceea eu consider că deja am ajuns într-o formă de șantaj.

Și în calitatea mea de prim-minsitru solicit statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii și de un șantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător că nu știu ce Sorin (Sorin Constantinescu – n.r.) stă la masa cu liderul populiștilor, astăzi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului nu știe ce spune premierul

Fiindcă sunt foarte determinat să duc ceea ce am început la capăt. Dar dacă statul român nu observă că este nevoie de o determinare concentrată când vorbim de infracțiuni de evaziune fiscală, atunci nu vom câștiga acest război”, a declarat Marcel Ciolacu.

Pactic, premierul României a solicitat procurorilor să se autosesizeze și să verifice acuzațiile de șantaj. Totodată, a cerut ANAF să verifice dacă nu cumva companiile din industria jocurilor de noroc sunt implicate în evaziune fiscală.

DeFapt.ro a încercat să obțină un punct de vedere de la Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, în legătură cu acuzațiile de șantaj făcute de premier, dar acesta a spus că nu este la curent cu ceea ce a afirmat premierul la Timișoara.

Odeta nu se bagă

Odeta Nestor, actuala șefă Asociației Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță, adică organizație care se ocupă de jocurile de noroc online, a declarat pentru DeFapt.ro că nu este implicată în vreo operațiune de șantajare a premierului.

„Eu nu am comentarii de făcut pe persoană fizică. La Asociație o să analizăm dacă o să dăm un comunicat. Eu nu șantajez pe nimeni și văd că e vehiculat altcineva de șantaj”, a spus sec Odeta Nestor.

Sorin Constantinescu, specialistul în jocuri de noroc și fost consilier guveramental al premierului liberal Ludovic Orban, a negat la rândul lui că l-ar fi șantajat pe premierul Marcel Ciolacu. Însă acesta consideră că premierul Ciolacu se comportă ca un dictator care își inventează dușmani și prieteni.

Cum a ajuns Marcel „dictator”

„Toți dictatorii din lume își inventează dușmani și prieteni imaginari. Văzând omul că pierde teren după ce a pus niște aberații în lege care nu pot fi trecute pentru că la Camera Deputaților au o comisie de Buget – Finanțe, în momentul ăsta cică are dușmani imaginari.

Eu nu am făcut absolut nimica pentru că dacă voiam să ajung la el nu foloseam intermediari, vă dați seama sunt de 30 de ani pe piață și am un milion de oameni care mă urmăresc pe rețelele de socializare. Nu îmi era greu să ajung la el dacă voiam, dar nu am făcut nici un fel de presiune.

Dar asociațiile din domeniu încearcă să facă presiuni pentru că sunt niște aberații uriașe, puse acolo în lege, făcute de niște oameni care nu sunt specialiști”, a declarat Sorin Constantinescu pentru DeFapt.ro

1,6 miliarde de lei la buget din jocuri?

Sorin Constantinescu are, însă, și o explicație la acuzațiile de șantaj aruncate în spațiul public de premierul Marcel Ciolacu, pentru care șeful PSD nu a prezentat încă nici o dovadă. Acesta consideră că atacul premierului are rolul de a distrage „atenția opiniei publice de la scandalurile astea din PSD, cu toate scandalurile de corupție, cu ăsta de la Crevedia care este în top 10 sponsori PSD, că ăla de la Vaslui și cu alții, și cu alții, încearcă să manipuleze opinia publică la modul rușinos și ordinar”.

Fostul consilier al lui Ludovic Orban a menționat că problemele nu sunt numai cu jocurile de noroc, ci și cu măsurile fiscale, pe care le consideră niște măsuri aberante care omoară economia.

„Și așa, ei, au dus țara de râpă și s-au împrumutat enorm de mult, dacă mai fac și chestia asta o pun pe butuci de tot. Ei nu își permit, în condițiile în care industria de jocuri le aduce 1,6 miliarde la buget, să aplice măsurile fiscale. Măsuri care, dacă s-ar aplica, ar aduce la buget 1,3 miliarde. Omoară patronii ăștia mici, firmele mici și mijlocii. Aduc 1,3 miliarde și pierd de la jocuri 1,6 miliarde”, a ținut să spună Sorin Constantinescu.

Acuzații reciproce de șantaj Ciolacu – Constantinescu

Totodată, spune Sorin Constantinescu, Marcel Ciolacu este „un mic dictator care spune că este șantajat de cei din industrie și vrea ca autoritățile să ia măsuri. Bă, dacă nu mă lăsați în pace trimit ANAF-ul peste voi, cam așa sună tradusă declarația respectivă.

Eu chiar rog, și Parchetul și toate instituțiile să facă investigații. Mă gândesc să îl dau în judecată pentru calomnie pentru că nu se poate, din moment ce nu am încercat să intervin prin interpuși și prin nimeni. Este o minciună și este un atac la imaginea mea”.

O altă explicație a lui Sorin Constantinescu la acuzațiile lansate de Marcel Ciolacu este faptul că pune presiune pe companiile din industria jocurilor de noroc pentru a sponsoriza partidele în campanie electorală.

„Eu bănuiesc că asta face, de fapt, domnul Ciolacu, încearcă niște șantaje din astea să ne sperie foarte tare ca să mai sponsorizăm un pic campania electorală. La fiecare patru ani s-au sponsorizat partidele, dar nu apar pentru că sunt alte firme, alte asociații, se sponsorizează prin intermediari. Vin alegerile și vor să arate pisica pentru că vor din nou bani”, conform lui Constantinescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

2 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

3 Cineva din Europa de Est a dat 136 de milioane $ pe un apartament de lux din Dubai care nici măcar n-a fost construit

4 VIDEO Detalii tulburătoare despre crima căreia i-a căzut victimă tânăra de 23 de ani din București, însărcinată în 4 luni

5 VIDEO Pe Miss Venezuela 2023 o cheamă Ileana!