Omul de afaceri Dumitru Nicolae va fi eliberat condiționat din închisoare

Omul de afaceri Dumitru Nicolae va fi eliberat condiționat din închisoare

Omul de afaceri Dumitru Nicolae, condamnat în dosarul Microsoft la doi ani și patru luni, va ieși din închisoare, după ce Tribunalul Ilfov a respins vineri contestația procurorilor DNA privind eliberarea condiționată a acestuia. Decizia e definitivă.

"În temeiul articolului 425 indice 1 alineatul 7 punctul 1 litera b raportat la articolul 587 alineatul3 Cod procedură penală respinge ca nefondată contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale numărul 1895 din data de 02.08.2017 pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București în dosarul penal numărul 17231/4/2017. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Dumitru Nicolae, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei numărul 46/2016 emis de Tribunalul București, Secția I Penală", se arată în minuta deciziei.

Pe 2 august, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiționată depusă de Nicolae Dumitru, condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare în dosarul "Microsoft".

Decizia nu a fost definitivă, fiind contestă de procurorii DNA la Tribunalul Ilfov.

Pe 3 octombrie 2016, ÎCCJ l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Nicolae Dumitru la 2 ani și 4 luni închisoare în dosarul "Microsoft". În același dosar au mai fost condamnați fostul ministru Gabriel Sandu — 3 ani, fostul primar Gheorghe Ștefan — 6 ani, omul de afaceri Dorin Cocoș — 2 ani și 4 luni.

Judecătorii au decis atunci confiscarea unor importante sume de bani de la cei patru condamnați: 9 milioane de euro de la Dorin Cocoș, 2 milioane euro și un milion de dolari de la Nicolae Dumitru, 4 milioane euro de la Gheorghe Ștefan și 2,1 milioane euro de la Gabriel Sandu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor