Operaționalizarea facilității de la Deveselu și transferul său către NATO sunt în grafic, confirmă ministrul român al Apărării

Operaționalizarea facilității de la Deveselu și transferul său către NATO sunt în grafic, confirmă ministrul român al Apărării

Ministrul român al apărării, Mihnea Motoc, a confirmat, într-o întâlnire avută cu omologul său polonez, Antoni Macierewicz, că operaționalizarea facilității de la Deveselu și transferul său către NATO "sunt în grafic".

"Interlocutorii au reiterat necesitatea unor măsuri concrete privind consolidarea și adaptarea Alianței la noul context de securitate. Au exprimat interesul comun pentru întărirea posturii NATO de descurajare și apărare, inclusiv pe flancul estic. Au subliniat importanța declarării, la Varșovia, a capacității operaționale inițiale a sistemului NATO de apărare anti-rachetă, ministrul român confirmând faptul că operaționalizarea facilității de la Deveselu și transferul său către NATO sunt în grafic", relevă MApN, într-un comunicat remis miercuri noaptea AGERPRES, în care se mai arată că o atenție specială a fost acordată pregătirilor pentru derularea cu succes a Reuniunii șefilor de stat și de guvern ai NATO de la Varșovia, din vara acestui an.

Potrivit sursei citate, întrevederea a avut loc în marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, iar discuțiile s-au axat pe cooperarea bilaterală dintre România și Polonia, în contextul Parteneriatului strategic dintre cele două țări, în domeniul apărării, al pregătirii Summit-ului NATO de la Varșovia și al securității regionale.

Comunicatul adaugă că cei doi miniștri au convenit intensificarea dialogului și cooperării bilaterale în domeniile instruirii, exercițiilor și misiunilor de poliție aeriană.

"În context, ministrul român a adresat mulțumiri părții poloneze pentru viitoarea contribuție la misiunile de poliție aeriană ale NATO din zona sudică a flancului estic, anunțată în cursul zilei", arată MApN.

Comunicatul mai notează că ministrul român a acceptat invitația omologului polonez de a efectua o vizită de lucru în Polonia și l-a invitat la rândul său să viziteze România.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front