Operațiune a forțelor speciale ucrainene, comentată de un specialist american: „Sunt foarte bine antrenați” VIDEO

Operațiune a forțelor speciale ucrainene, comentată de un specialist american: „Sunt foarte bine antrenați” VIDEO

Imaginile prezentate de Armata Ucrainei surprind momentul în care Forțele Speciale pătrund într-o tranșee rusească într-un teritoriu ocupat de inamic.

Captură Twitter

Rusia a construit o apărare extinsă în părțile ocupate în Ucraina în așteptarea unei contraofensive. Acestea includ șanțuri antitanc, "dinți de dragon" și tranșee în zig-zag.

Imagini publicate de forțele de operațiuni speciale ale Ucrainei în această săptămână arată trupele lor luând cu asalt o tranșee rusească și angajându-se în lupte mortale de aproape cu soldații Moscovei, scrie Insider .

Asaltul pare să-i fi luat prin surprindere pe ruși și a lăsat mai mulți morți în urmă în timp ce ucrainenii își croiau drum prin labirintul de pământ. În contrast puternic cu reacțiile soldaților ruși, forțele Kievului par să fi executat misiunea fără cusur, făcând "totul bine", a declarat un fost soldat de infanterie al armatei americane.

"Ceea ce au făcut ucrainenii este foarte unic în nivelul lor de competență", a declarat John Spencer, președintele studiilor de război urban la Institutul Modern War din West Point, pentru Insider, după vizionarea videoclipului. "Ei fac totul bine, ceea ce nu se întâmplă întotdeauna în război - chiar dacă ești cu adevărat antrenat".

Armata ucraineană a declarat că forțele sale s-au apropiat de pozițiile inamice din spate și au ucis 10 soldați ruși.

"Știu că o mulțime de oameni au comentat deja acest videoclip cu forțele speciale ucrainene care desfășoară o luptă strânsă într-o tranșee rusă. Pot spune că sunt foarte bine pregătiți, manevrează bine armele, folosesc grenade. Intens. Adrenalină ridicată, dar nu haotică. Bravo Zulu", a scris Spencer pe Twitter.

Soldații ruși "nu-și dau seama niciodată"

Filmarea, care a fost realizată cu o cameră amplasată pe echipamentul unui soldat, arată doi ucraineni care pătrund într-o trranșee rusească în timp ce trag mai multe focuri de armă.

Spencer a declarat pentru Insider că a fost "semnificativ impresionat" de priceperea și profesionalismul de care a dat dovadă militarul ucrainean care filma. Nu numai că folosesc colțurile tranșeei ca protecție, dar își țin pușca într-un mod inteligent pentru luptele de aproape, își controlează adrenalina și evită să se grăbească înainte și să pulverizeze doar gloanțe.

Între timp, forțele ruse sunt prinse cu garda jos, "nu-și dau seama niciodată și continuă să alerge cu fața înainte", a spus Spencer.

"Aceste explozii nu fac decât să sporească haosul de partea rusă", deoarece "sunt copleșiți și atacați".

Imaginile arată apoi un soldat continuând mai adânc în tranșee, înainte de a se adăposti în cele din urmă într-un mic buncăr, în timp ce focurile de armă răsună în fundal. La scurt timp după aceea, un soldat rus poate fi văzut târându-se încet prin pasaj înainte ca ucraineanul ascuns să deschidă focul din buncăr.

Este de așteptat ca acest tip de lupte să continue. În pregătirea mult așteptatei contraofensive a Ucrainei, Rusia a petrecut lunile de primăvară construind poziții defensive în apropierea liniilor frontului și adânc în teritoriul ucrainean pe care îl controlează în prezent. În afară de tranșee, aceste fortificații includ, de asemenea, șanțuri antitanc, câmpuri minate și "dinți de dragon" - vârfuri de beton concepute pentru a opri blindajul greu, cum ar fi tancurile sau vehiculele.

Chiar și cu arme precum tancuri, drone și artilerie în arsenalul Ucrainei, țara va trebui să se bazeze pe infanteria sa pentru a-și asuma riscurile necesare de a ataca și curăța tranșeele, a spus Spencer.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?