„Operațiune antiteroristă” într-o republică musulmană din Caucazul de Nord: Trei polițiști ruși au fost uciși

„Operațiune antiteroristă” într-o republică musulmană din Caucazul de Nord: Trei polițiști ruși au fost uciși

Trei polițiști ruși au fost ucişi într-o operaţiune declarată drept antiteroristă în Republica Inguşetia, situată în Caucazul de Nord, au informat joi surse din cadrul Poliției Federației Ruse.

FOTO Arhivă

„Trei poliţişti au fost ucişi şi alţi opt au fost răniţi în ciocniri”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției Ruse, citat de agenţia de presă RIA Novosti, subordonată regimului Putin.

Sursa nu a precizat dacă şi în rândul „insurgenţilor” s-au înregistrat victime, adăugând că starea de operaţiune antiteroristă, instituită luni, nu a fost încă ridicată.

AFP, care citează RIA Novosti şi Interfax, precizează că schimbul de focuri a avut loc miercuri seara în cursul unei „operaţiuni antiteroriste” în regiunea Malgobek, când un „grup de bandiţi” care se refugiase într-o casă de ţară a deschis focul asupra unor poliţişti.

Pe 27 martie, persoane necunoscute au tras asupra unui post de control de la frontiera dintre Inguşetia şi Osetia de Nord. Doi poliţişti au fost răniţi în incident, transmite EFE, potrivit Agerpres .

Ziua următoare, cadavrul unuia dintre atacatori a fost găsit într-o localitate din zonă. Ulterior, serviciile speciale ruse au anunţat că sunt în căutarea a cinci persoane suspectate de pregătirea unor atentate.

Un alt incident armata a avut loc în Ingușetia pe 3 aprilie, între un grup de persoane necunoscute şi forţele de securitate ale acestei republici caucaziene. Acest incident a dus la lansarea „operaţiunii antiteroriste” în curs de desfăşurare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…