Operaţiune de salvare a nouă delfini eşuaţi pe o plajă în Noua Zeelandă. Mai mulţi voluntari au sărit în ajutor FOTO, VIDEO

Operaţiune de salvare a nouă delfini eşuaţi pe o plajă în Noua Zeelandă. Mai mulţi voluntari au sărit în ajutor FOTO, VIDEO

Cel puţin unul dintre cei nouă delfini eşuaţi în golful Whakanewha din Waiheke Island, în largul oraşului Auckland era pui, a precizat Project Jonah, o asociaţie specializată în salvarea delfinilor şi balenelor eşuate. ''A fost un efort susţinut realizat în colaborare de medicii noştri, personalul Departamentului pentru Conservare, localnici şi public'', a precizat organizaţia nonguvernamentală într-un mesaj publicat pe Facebook, referindu-se la participanţii din partea unei comunităţi tribale regionale, conform Agerpres .

Creşterea nivelului apelor a permis salvatorilor să ajute şapte dintre delfini să revină în mare, a mai adăugat asociaţia.

Două dintre animale au murit ieri. Oficiali din domeniul conservării au avansat iniţial în mod eronat un număr total de 10 delfini eşuaţi.

Micuţa insulă Waiheke, unde locuiesc circa 10.000 de persoane, se află la o distanţă de aproximativ 40 de minute cu feribotul de Auckland.

Noua Zeelandă se confruntă cu cea mai ridicată rată de delfini şi balene eşuate, sute de mamifere marine rătăcindu-se pe mal în fiecare an. Motivul pentru care eşuează pe plaje rămâne un mister.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /