Operațiunea de măsurare pe Canalul Bâstroe a început sâmbătă/Echipa e formată din doi specialiști români și unul ucrainean

Operațiunea de măsurare pe Canalul Bâstroe a început sâmbătă/Echipa e formată din doi specialiști români și unul ucrainean

Specialiștii români și ucraineni au început sâmbătă măsurătorile cerute de România, a declarat pentru G4Media Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Autoritățile ucrainene au aprobat sâmbătă planul de acțiune și tot sâmbătă au început primele măsurători în zona Bîstroe, a declarat Scrioșteanu pentru G4Media.

”Am avut sâmbătă o întâlnire la nivel tehnic cu privire la planul de măsurători, s-a agreat planul tehnic, au demarat măsuratorile, azi e deja a doua zi. Lucrurile decurg conform graficului. În prima zi s-au masurat 3 km dintrun braț secundar paralel cu brațul Chilia, urmează și Bîstroe, estimăm că operațiunea se finalizeaza in 10-12 zile”, a spus secretarul de stat.

Scrioșteanu a mai declarat pentru G4Media că măsurătorile sunt realizate ”de o echipă comună de specialiști aflați pe nava alocată de autoritățile ucrainene. Pe navă sunt doi specialiști români și unul ucrainean”.

Oficialul din Ministerul Transporturilor a anunțat că odată ce măsurătorile vor fi terminate, va începe etapa de analiză, de circa zece zile, la finalul căreia vor fi făcute publice concluziile.

Reamintim că scandalul din jurul canalului Bîstroe a fost declanșat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a acuzat Ucraina în februarie că ar face lucrări de adâncire a canalului fără să aibă acceptul României.

Ucraina a respins acuzațiile și a anunțat că e de acord cu măsurători în comun ale adâncimii canalului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…