Operațiunea Șurubul la podul peste Dunăre. A fost verificată o treime din cele 100.000 de şuruburi ale parapetului VIDEO

Operațiunea Șurubul la podul peste Dunăre. A fost verificată o treime din cele 100.000 de şuruburi ale parapetului VIDEO

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunţat că echipe ale constructorului podului de la Brăila au verificat este o treime din şuruburile parapetului, fiind găsite până acum 70 de şuruburi slăbite.

Șuruburile parapetului montat pe podul peste Dunăre, verificate FOTO: CNAIR

„Echipele constructorului italian Webuild au verificat 35.000 din cele 100.000 de şuruburi ale parapetului montat pe Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Dintre acestea au fost identificate aproximativ 70 de suruburi slăbite. Mâine (n.r 31 august 2023) va continua verificarea celorlalte şuruburi pentru a ne asigura că toate sunt strânse conform normativelor tehnice”, au transmis reprezentanţii CNAIR, pe Facebook.

Operaţiunea este supravegheată de responsabilii cu implementarea contractului din cadrul CNAIR.

„Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, le-a cerut din nou constructorilor Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila să ia în serios contractul şi să se asigure că lucrările sunt executate profesionist. El le-a atras atenţia că podul va fi recepţionat doar dacă va respecta standardele de calitate prevăzute în contractul încheiat cu CNAIR. Directorul general al CNAIR a precizat că acele lucrări care nu respectă standardele de calitate trebuie să fie remediate pe cheltuiala constructorului”, mai spun cei de la CNAIR.

Noul pod peste Dunăre se deșurubează

Inaugurat în urmă cu o lună jumătate, podul peste Dunăre de la Brăila, Golden Gate de România se deșurubează. Într-o filmare apărută pe internet se vede cum șuruburile care susțin parapetele de pe margine sunt puse de formă, iar altele sunt slăbite, încât se deșurubează imediat.

Locuitorii din Brăila au observat că șuruburile care susțin parapetele de pe marginea podului sunt puse de formă. Imaginile au devenit virale în mediul online.

„Ce ai făcut, mă, nene, mă? Aoleu, altul! Tot podul așa este. Câte un șurub, și ăla nepus. Totul, nimic nu-i strâns aici la pod. Gaură. Ia uite, aici iese șurubul. Aici nu are. Ăsta iese, ăsta iese...”, spun oamenii.

Reprezentanții CNAIR spune că este vorba de neglijență și nu există niciun risc ca podul să se prăbușească.

„Pentru că, în mod normal, când sunt șuruburi, le iei dintr-un capăt și le strângi pe rând, pe fiecare. Probabil că au avut mai multe echipe. Echipele nu au fost împărțite pe sectoare, cum trebuie, și au omis, efectiv, să strângă anumite șuruburi. Să ia măsuri pentru a strânge aceste șuruburi. Nu există niciun risc ca podul să se prăbușească”, a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, pentru Digi 24.

Denivelare la asfaltul podului SURSA Petru Tudorache

Denivelare la asfaltul podului SURSA Petru Tudorache

Pe podul peste Dunăre au apărut și numeroase denivelări în asfalt. Din imaginile filmate recent de un șofer se observă că betonul de la intrarea pe pod este cu denivelări, iar de la o zi la alta asfaltul cedează tot mai mult.

Un șofer a filmat cum asfaltul s-a lăsat atât de tare încât încape un bocanc. „Domnul Pistol, nu vă dați încă demisia? Ia uitați ce e aici, pe podul de la Brăila”, se aude pe filmare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat