Opinii diferite în PNL privind păstrarea UDMR în Guvern. Cozma: Sunt liberi să plece

Opinii diferite în PNL privind păstrarea UDMR în Guvern. Cozma: Sunt liberi să plece

Adrian Cozma, vicepreședinte PNL și liderul PNL Satu Mare, susține că în acest moment UDMR este supraprezentat în guvern și trebuie îndreptată această eroare. O opinie diferă are purtătorul de cuvânt al liberalilor care susține că PNL își dorește UDMR aproape.

Adrian Cozma, vicepreședinte PNL și liderul PNL Satu Mare FOTO: Facebook

„Am văzut declarații ale unor lideri UDMR prin care amenințau cu ieșirea de la guvernare dacă vor fi modificari în ministerele conduse de ei. Cred că nu-și înțeleg menirea. Guvernul e al României, nu a unor lideri politici care și-au negociat funcții pentru ei după alegerile din 2020. Sunt liberi să o facă, sunt liberi să plece. Au guvernat destul în acești 34 de ani”, a transmis Adrian Cozma, într-o postare pe Facebook.

Vicepreședintele PNL a adăugat că formarea viitorului guvern trebuie să țină cont „de ponderea fiecărui partid în Parlament”, iar în acest moment UDMR este „supraprezentat în guvern și e de la sine înțeles că va trebui să îndreptăm această eroare politică”. Adrian Cozma s-a arătat convins că PNL va lua o decizie în acest sens.

„Formarea noului guvern trebuie să țină cont de ponderea fiecărui partid în Parlament, de pregătirea viitorilor miniștri și sigur că nominalizările trebuie să fie și în funcție de importanța ministerelor”, susține liderul PNL Satu Mare.

Ionuț Stroe, de altă părere

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, a subliniat într-o intervenție la Digi24 că partidul pe care îl reprezintă dorește continuarea guvernării în aceeași formulă. Totodată, reprezentantul PNL a negat că membrilor UDMR li s-ar fi cerut să cedeze vreun portofoliu.

„Am spus-o foarte clar, ne dorim continuitate în ceea ce privește guvernarea, în actuala ecuație politică și coaliție. Pe cale de consecință, ne dorim UDMR alături și vă spun sincer că sub nicio formă și pe nicio cale, nu li s-a cerut să cedeze vreun portofoliu. Obiectivul tuturor, atenție, al tuturor partidelor din această coaliție, ar trebui să fie guvernarea și stabilitatea țării, în acest moment, nu cramponarea de anumite funcții sau păstrarea cu orice preț prin lansarea unor mesaje, gen celui pe care l-a făcut domnul Botond aseară”, a susținut liberalul, fiind întrebat într-o intervenție la Digi24 cu privire la discuțiile din coaliție.

Întrebat dacă au existat discuții privind scoaterea UDMR de la guvernare, liberalul a negat: „Evident, nu au existat aceste discuții, am spus-o foarte clar, o repet, în structurile de conducere ale PNL, niciodată o asemenea temă nu a fost pe agendă”

Privind un schimb de ministere între partide, liberalul a punctat că nu știe „de ce UDMR-ul lansează aceste mesaje pentru partenerii de coaliție prin intermediul presei”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”