Opozantul lui Dragnea din PSD, pe urmele lui Tăriceanu. Chirica, la a treia căsătorie

Opozantul lui Dragnea din PSD, pe urmele lui Tăriceanu. Chirica, la a treia căsătorie

Opozantul lui Dragnea din PSD, pe urmele lui Tăriceanu. Chirica, primarul Iașului, la a treia căsătorie. Iubita sa, Cristina Popa, este însărcinată în cinci luni. Cununia civilă a avut loc sâmbăta trecută la Târgu Neamț, fiind oficiată de primarul din acest oraș. Soacra lui Chirica are o firmă de lactate în orașul nemțean și mai multe chioșcuri de distribuție în piețele din Iași. Mirii au o vilă în Târgu Neamț, vizavi de Primărie. Evenimentul a fost discret, 20 de invitați, un șpriț și fuga înapoi la Iași, în aceeași zi. Culmea, Mihai Chirica și Cristina Popa erau iubiți și aveau două apartamente față în față, la blocurile Y de pe Independenței. N-au fost la biserică pentru că, spune soacra, „Mihai e căsătorit a treia oară. Mai au timp”, scrie publicația  Reporteris.ro .
 
La cinci ani de la ultimul divorț, primarul Mihai Chirica s-a căsătorit din nou. Soție i-a devenit Cristina Popa, fosta angajată a Proiectelor Europene de la Primărie cu care Mihai Chirica are o relație de 4 ani. Cei doi locuiau împreună din 2014. Puținii invitați de la cununia civilă care s-a desfășurat la Târgu Neamț povestesc că totul s-a făcut în cel mai mare secret, cu maximă discreție. „A fost alegerea lor. Așa au dorit ei să procedeze și le respectăm alegerea”, spune soacra primarului, Maria Popa, care deține o importantă afacere în comuna Urecheni din apropiere de Târgu Neamț. Ea însăși un om foarte discret, a povestit totuși că a crescut-o singură pe Cristina Popa, după moartea, de tânăr, a soțului.

  Discreție maximă

La Primăria Târgu Neamț, acolo unde a fost oficiată căsătoria lui Mihai Chirica cu Cristina Popa, nimeni nu știa nimic la 5 zile de la eveniment. „Nu știm, nu am auzit că s-ar fi căsătorit aici primarul Iașului”, ne-au explicat angajații de la Biroul de Comunicare al Primăriei Târgu Neamț.

În absența primarului, confirmarea că evenimentul a avut loc a venit chiar de la noua soacră a lui Mihai Chirica, Maria Popa. „Și dacă s-au căsătorit, ce? Este treaba lor, relația lor, nu privește pe nimeni. Știu puțini oameni despre asta, ceremonia a fost condusă de primarul din Târgu Neamț. Au avut puțini invitați, a fost alegerea lor să fie foarte discreți. Au făcut totul fără mare petrecere”, ne-a explicat Maria Popa.

 Presa a speculat că vila din centrul orașului Târgu Neamț este a miresei Cristina Popa. Mama-soacră spune însa că lucrează de 19 ani la această casă

Cristina, actuala soție a primarului Mihai Chirica, are 32 de ani, a absolvit FEEA la Universitatea „Al.I. Cuza” și este din Târgu Neamț. Cristina a fost angajată la Primăria Iași, în cadrul Direcției de Proiecte Europene, dar a demisionat și s-a angajat la Conest.

Cei doi vor avea un copil, al patrulea pentru Mihai Chirica. Acesta mai are trei copii din primele două căsătorii.

Contactat de REPORTER DE IAȘI pentru a vorbi despre ultima sa căsătorie, Mihai Chirica avea telefoanele închise.

Mama Cristinei are o firmă de brânzeturi. La plecare, a vrut să dea reporterului o sacoșă cu produse. „Promoționale…” Ziaristul i-a mulțumit și a refuzat-o: „Nu facem asta, nu acceptăm”. Soacra a zâmbit și și-au dat mâna. Nu s-a lăsat pozată.

O căsătorie de 8 ani cu năbădăi

Până în anul 2012, Mihai Chirica a fost căsătorit cu Ana Maria Fodoreanu și au împreună două fete. În ultima perioadă a relației lor, spun apropiații, au fost numeroase scandaluri care au determinat despărțirea. În 2012, cei doi au divorțat, ajungând înainte la un acord. Conform acestuia, s-a stabilit ca fetele să rămână în grija mamei lor. Ana Maria Chirica a reveni la numele de Fodoreanu, iar primarul Iașului și-a asumat o pensie alimentară de 2.000 de lei lunar.

Acordul de divorț a mai presupus ca un teren de 3.500 de metri pătraţi să-i revină lui. Creditele de 35.000 de euro, 10.000 de lei şi 10.000 de euro au fost preluate tot de către Mihai Chirica. Ana Maria Fodoreanu l-a atacat pe Mihai Chirica în numeroase ieșiri publice, deși susține tot timpul că se înțelege de minune cu fostul soț.

Despre prima căsătorie a primarului Iașului se cunosc foarte puține date. Mihai Chirica a fost căsătorit cu Roxana Olăeru, actual șef serviciu la Ecopiața, cu care are un copil. Aceasta lucrează la Ecopiața din anul 2000 și a devenit șef serviciu în luna octombrie 2016.

Soacra, om de afaceri la Târgu Neamț

Maria Popa, mama actualei soții a primarului, deține, împreună cu un asociat, o fabrică de lactate în comuna Urecheni din apropierea orașului Târgu Neamț. Fabrica funcționează din anul 1998 și a cunoscut o importantă dezvoltare în ultimii 5 ani, având chiar și două magazine de desfacere deschise în Iași.

„Ajungem cu produsele noastre până la Constanța”, spune femeia, care povestește că fabrica a fost deschisă cu câteva luni înainte să-și piardă soțul. „A apucat s-o vadă câteva luni și a murit. Era tânăr și s-a îmbolnăvit foarte grav. Am crescut-o singură pe Cristina. Am fost căsătorită 15 ani și sunt văduvă de 19. Toată viața mea este această firmă. În 19 ani, nici măcar nu am apucat să-mi termin casa. Am avut alte priorități”, explică Maria Popa. Casa la care se referă este o vilă în centrul orașului Târgu Neamț, vizavi de Primărie. Casa e finisată, dar nu este locuită.

Conform ANAF, firma Lacta Han Prod din Urecheni – Târgu Neamț a avut, în 2016, o cifră de afaceri netă de aproape 6 milioane de lei și un profit net de 86.688 de lei, cu 26 de angajați. Maria Popa este la curent cu toată activitatea ginerelui său. „Am acest tabiet: dimineața, la cafea, citesc presa. Locală, din Iași, sau națională. Să văd ce s-a mai întâmplat. Sunt la curent cu toate”, spune Maria Popa.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...