Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost eliberat după 15 zile de arest

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost eliberat după 15 zile de arest

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost eliberat luni la capătul a 15 zile de arest, după ce a organizat o manifestație de amploare, la 26 martie, fără să fi avut autorizația primăriei moscovite, relatează DPA.

Navalnîi a fost condamnat la 15 zile de detenție pentru că a refuzat să se supună ordinelor polițiștilor.

Alte 500 de persoane au fost reținute la manifestațiile împotriva corupției, organizate în centrul Moscovei, potrivit datelor oficiale. Susținătorii lui Navalnîi afirmă că numărul celor reținuți este cel puțin dublu.

Ei au organizat manifestații în cel puțin 100 de orașe în toate țara în aceeași zi pentru a-și exprima susținerea pentru liderul opoziției care intenționează să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale prevăzute pentru începutul lui 2018, însă candidatura sa riscă să fie obstrucționată de o recentă condamnare la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri.

Săptămâna trecută, Parlamentul European a condamnat în mod ferm arestarea în Rusia a lui Aleksei Navalnîi și a altor manifestanți, precum și tentativele de ''reducere la tăcere'' a opozantului rus, după manifestațiile masive împotriva corupției care au avut loc la sfârșitul lunii martie.

Rezoluția adoptată de către eurodeputați cu o largă majoritate a ''condamnat operațiunile poliției din Federația Rusă ce vizează prevenirea și dispersarea manifestațiilor pașnice împotriva corupției, precum și detenția a sute de cetățeni, printre care și Aleksei Navalnîi și tentativele continue de a-l reduce la tăcere''.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…