Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost otrăvit, susţine avocata sa

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost otrăvit, susţine avocata sa

Opozantul rus Alexei Navalnîi, spitalizat duminică şi externat luni, a fost otrăvit cu o substanţă necunoscută, susţine avocata sa, Olga Mihailova, citată de AFP.

"Este într-adevăr o otrăvire cu o substanţă chimică necunoscută", a declarat Mihailova ziariştilor, în faţa spitalului. "Care anume, unde s-a întâmplat, ce este? Nimeni nu poate spune. Încă nu s-a stabilit", a adăugat ea.

Avocata a precizat că lui Navalnîi i-au fost cel mai mult afectaţi ochii şi că se va solicita eliberarea lui din motive medicale.

După câteva minute, medicul oftalmolog Anastasia Vasilieva, care l-a tratat pe liderul opoziţiei în 2017, când a fost stropit cu dezinfectant, a declarat că medicii din spital au semnat ordinul de externare şi implicit de reîncarcerare, deşi Navalnîi nu se refăcuse complet. "Alexei se simte mai bine, dar mă tem că nu se va face nicio încercare de a afla despre ce substanţă este vorba", a mai spus ea.

Vasilieva a apreciat că "nu este bine şi nu este profesionist" să se permită revenirea lui Navalnîi, fără să se cunoască rezultatele analizelor, într-un loc unde i-a fost administrat un produs chimic necunoscut şi că "ar fi trebuit ţinut sub observaţie".

Medicul a explicat că o reacţie dermatologică ar fi trebuit să se producă la locul de contact, însă Navalnîi a manifestat o erupţie cutanată generalizată. "Este o intoxicaţie generalizată", a afirmat Vasilieva.

Alexei Navalnîi, în vârstă de 43 de ani, este cel mai cunoscut opozant faţă de Kremlin. El a fost transferat duminică din închisoare în spital, după ce fusese încarcerat săptămâna trecută, în urma unei manifestaţii a opoziţiei pentru alegeri libere, soldată cu peste 1400 de arestări la Moscova.

Conform autorităţilor, Navalnîi a manifestat o "reacţie alergică gravă"; cunoscuţii săi susţin că el nu a suferit niciodată de alergii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Premieră la Iași / Amanta cere daune morale de la soţie

2 Așa o fi?

3 Imaginea asta zace în căpuțul multor românași...

4 Bă, ești nebun? / „Metoda rugăciunilor”, tactica prin care o bandă de „valori” a jefuit zeci de temple budiste d…

5 Fabrica de pitici pe creier a României / Păreloloaga Carmen Tănase, noi declarații imbecile despre vaccinați