Oprea: Consider că este nedrept; mă voi prezenta în fața procurorilor ori de câte ori voi fi chemat

Oprea: Consider că este nedrept; mă voi prezenta în fața procurorilor ori de câte ori voi fi chemat

Fostul vicepremier și ministru de Interne Gabriel Oprea a declarat, vineri, la ieșirea din sediul DNA, că vrea să se afle adevărul cât mai repede, este nevinovat și se va prezenta în fața procurorilor ori de câte ori va fi chemat. "Sunt un om care întotdeauna și-a făcut datoria. Am muncit, nu mi-am luat o zi de concediu. Consider că este nedrept. (...) Vreau să se afle adevărul cât mai repede. Sunt nevinovat și mă voi prezenta în fața procurorilor ori de câte ori voi fi chemat", a afirmat Oprea.

Știre în curs de actualizare

***

Fostul vicepremier Gabriel Oprea, la DNA

Fostul vicepremier și ministru de Interne Gabriel Oprea s-a prezentat, vineri, la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat în dosarul în care Senatul a încuviințat începerea urmării penale în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu.

La intrare în sediul DNA, Gabriel Oprea nu a făcut declarații.

El a fost chemat pentru a i se comunica calitatea de suspect și care sunt acuzațiile.

Conform DNA, una dintre infracțiunile de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

Cea de a doua infracțiune de abuz în serviciu are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…